06.02.2018

Tort cu cafea si ricotta
Avem nevoi de:
- 300 gr piscoturi
- 125 gr unt
- 1 lingurita jum ness dizolvat in 50 ml apa
- 500 gr ricotta
- 100 gr zahar tos facut pudra
- 250 gr branza de vaci
- 1 fiola esenta vanilie
- 250 ml frisca hulala
- ciocolata pt ornat
Taiem 200 gr de piscoturi in bucati de 6 cm lungime.Sfaramam piscoturile ramase si le framantam cu unt la temperatura camerei,formand un aluat tare.Il punem intr-o forma de tort(26cm).Asezam piscoturile unul langa altul pe marginea formei de tort cu partea rotunjita in sus.
Pentru crema de cafea,dizolvam nessul in apa calduta si il amestecam cu branza de vaci,ricotta,zaharul si esenta de vanilie.
Frisca o batem cu mixerul pana devine tare apoi o introducem in crema de branza.Crema astfel obtinuta se toarna in forma avand grija ca piscoturile sa ramana drepte.
Se niveleaza apoi deasupra se asaza fasii mari de ciocolata.Se poate orna cu zmeura,coacaze rosii,rodii...
Delicios!

Un comentariu:


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *