20130307

Mamaliga in straturi







Mamaliga este un preparat cel mai cunoscut mai de toate popoarele.Se poate prepara in multe feluri si este gustoasa chiar si simpla.Acest fel de mancare este atat satioasa cat si foarte delicioasa! 
Avem nevoie de:
- 250 gr malai grisat
- 100 gr branza de burduf
- 100 gr telemea
- 100 gr cascaval
- 100 gr kaizer sau slaninuta
- 1 carnat taranesc 
- 2 ardei copti
- 100 gr unt
- 2 linguri bulion
- 2 catei de usturoi
- patrunjel verde
- sare
- masline (optional)
Preparam o mamaliga un pic mai moale.Fierbem apa cu sare,iar cand incepe sa fiarba,dam focul mai mic si turnam malaiul in ploaie,amestecand continuu cu telul.Il lasam sa fiarba iar cand incepe sa se ia de pe margini,inchidem focul.
Intre timp,rumenim carnatul si salninuta sau kaizerul(cel mai bine e sa luati kaizer,este mult mai gustos)taiate in felii subtiri.Le scoatem pe o farfurie.Amestecam ardeiul copt taiat in fasii subtiri,usturoiul tocat si bulionul.Punem intr-o forma de yena mai incapatoare cateva bucati de unt pe fund,apoi un strat gros de mamaliga.
Deasupra branza sfaramata bine,din nou bucatele de unt.
Iarasi mamaliga,slaninuta sau kaizer,din nou mamaliga si feliutele de carnat.
Deasupra carnatului, amestecul de ardei copt si bulion,restul de unt,iar daca doresti cateva masline fara samburi si din belsug cascaval ras.
 Dam la cuptorul incins la foc potrivit,vreo 15-20 minute,pana ce se topeste cascavalul.
Un pic de patrunjel verde deasupra si ... pofta buna!!!
 Delicioasa!

2 comentarii:

  1. Un deliciu total ce ai facut tu aici!! La multi ani de 8 Martie!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc draga mea,asemenea iti doresc si eu tie!

    RăspundețiȘtergere

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...