20141002

Big Cherry Pie - Placinta cu visine


Avem nevoie de:
Blat:
- 250 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 125 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 praf de sare
- 1 ou
- 125 gr unt taiat bucatele
Umplutura:
- 2 oua mici
- 125 gr visine
- 375 gr branza de vaci de la lidl pt prajituri
- 75 gr zahar
- sucul de la 1/2 de lamaie
- 25 gr amidon
- 100 ml frisca 
Crusta:
- 65 gr faina
- 35 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 40 gr unt rece
Se framanta rapid un aluat din ingredientele pentru blat.Se infasoara in folie si se da la frigider 30 minute.Se incinge cuptorul la 200 C.Asezam aluatul intr-o forma de tort de 28 cm.Coacem blatul timp de 10 minute.Scoatem din cuptor apoi reducem temperatura cuptorului la 180 C.
Pentru umplutura separam ouale.Galbenusurile se amesteca impreuna cu branza de vaci,zahar,suc de lamaie si amidon.
 Frisca si albusurile se bat separat.In compozitia de branza se inglobeaza visinele curatate de samburi urmate de frisca si albusuri.
 Umplutura se repartizeaza uniform pe blat.Toate ingredientele pentru crusta se amesteca si se framanta,astfel incat sa ia nastere firimituri de aluat.Aceasta se repartizeaza unifor pe compozitia de branza si se da prajitura la cuptor.
 Se lasa sa se coaca 60 minute apoi se raceste dupa care se poate pudra cu zahar pudra.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...