21.07.2012

Zucchini fudge cake ( Prajitura cu ciocolata si dovlecei zucchini )


De cele mai multe ori copiii nu agreaza dovlecelul,iar pentru a-i putea pacali ca sa-l manance il putem folosi in ceva dulce.Va spun sigur ca prin aceasta metoda il va savura cu mare placere.Intr-adevar este un desert delicios.
Avem nevoie de:
Pentru o tava de 30/22
- 2 oua
- o cana zahar (200 gr)
- esenta vanilie/rom
- 75 gr unt/marg
- o cana jumate faina (150 gr)
- 2 linguri pline cacao
- 1 lingurita praf de copt
- o jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
- o jumatate de lingurita sare
- o jumatate de cana lapte (100 ml)
- 1 dovlecel zucchini sau dovlecel de-al nostru simplu
- 100 gr nuci (optional)
Se bat ouale spuma adaugand cate putin din zahar pana il terminam tot.Separat topim untul sau margarina in lapte,il raducem la temperatura camerei apoi il adaugam in crema de oua.
Intr-un vas amestecam faina,cacao,praf de copt,sarea si bicarbonatul de sodiu apoi adaugam jumatate din cantitatea lichida peste ingredientele uscate.
Amestecam cu o lingura de lemn pana la omogenizare apoi adaugam si cealalta jumatate din cantitatea lichida.La sfarsit adaugam dovlecelul zucchini razuit peste crema obtinuta.
Si minunatul meu zucchini .... la gust este la fel ca si cel de-al nostru romanesc.
 Apoi se pune nuca (se poate si fara nuca)
Amestecam usor pana se incorporeaza totul bine.Crema astfel obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pentru 30-35 minute ... nu mai muult!!!
Dupa coacere blatul se va lasa sa se raceasca complet pe un gratar. 
Pentru glazura/crema avem nevoie de:
- 100 gr unt
- 200 gr zahar pudra
- 2 linguri cacao
- 1 fiola esenta vanilie/rom
- 75 ml lapte
sau ca sa fie si mai simplu
- ciocolata amaruie
- frisca lichida
Pentru prima varianta se amesteca untul cu zaharul pudra,esenta vanilie/rom si cacao apoi se adauga cate putin din lapte amestecand cu mixerul pana se obtine o crema fina.
Iar pentru a doua varianta se topeste ciocolata in frisca lichida care am pus-o pe foc amestecand continuu pana la topirea ciocolatei.Daca dupa racire crema este prea tare se mai adauga frisca lichida.Eu am facut cu ambele variante si ambele sunt delicioase.
Aceasta glazura sau crema se pune peste blatul care a fost racit complet.Se rade ciocolata alba si se poate servi imediat.
 Aici prima bucata de prajitura este cu crema de zahar+cacao+unt+lapte iar celelalte bucati sunt cu ciocolata si frisca.
Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Grozava prajitura ta.Imi place muuult de tot.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. DiaMar sa sti ca intr-adevar este grozava,am facut-o 3 zile la rand :d ataaat de buunaa eee!

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *