11.04.2015

Placinta cu piept de pui si mazare

Este o placinta delicioasa care merge foarte bine ca meniu principal pentru mesele de weekend.

 Avem nevoie de:
- 1 pachet aluat foietaj sau se poate prepara aluatul din:
- 250 gr faina
- 125 gr unt
- 1 ou
- 2 linguri apa rece
- 1/2 lingurita praf de copt
Pentru umplutura:
- 600 gr piept de pui
- 500 gr mazare congelata sau proaspata
- 1 legatura ceapa verde
- 250 gr costita afumata
- 2 linguri ulei de masline
- 150 ml supa de pui
- 20 gr unt
- 1 galbenus
- 1/2 legatura tarhon proaspat sau uscat
- sare,piper
Incingem cuptorul la foc mediu.Ungem cu unt o forma pentru tarta (30 cm).Fierbem boabele de mazare cu apa cat sa le acopere pentru 10-15 minute.Ceapa o curatam si o taiem marunt apoi o calim in unt si ulei pana devine transparenta apoi adaugam puiul taiat cubulete si felii subtiri de costita.
Dupa 2-3 minute presaram o lingura de faina si amestecam energic.Stingem cu supa de pui,o saram o condimnetam si o mai lasam sa fiarba pentru 15 minute.
Luam vasul de pe foc si adaugam mazarea si tarhonul apoi omogenizam cu miscari usoare.
Tapetam cu aluat baza si peretii formei pentru tarte,punem umplutura in strat uniform si asezam fasii de aluat deasupra.Ungem cu galbenus fasiile de aluat si dam la cuptor pentru 30 minute.
Se poate pastra la frigider pe 1-2 zile.
Delicioasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *