20130409

Trandafir cu visine







Un cozonac savuros ,cu muulte fructe acrisoare.
Avem nevoie de:
- 220 ml lapte
- 30 gr drojdie
- 400 gr faina
- 120 gr zahar
- 1 praf de sare
- 60 gr unt topit
- 2 oua
- 500- 700 gr visine proaspete sau congelate
- 1 galbenus
- 4 lingurite zahar vanilat
- 1 lingura zahar tos
Drojdia o dizolvam in 200 ml lapte caldut.Se adauga 1 lingura faian si o lingurita zahar; se acopera maiaua si se lasa la crescut 10-15 minute intr-un loc cald.Restul de faina o punem intr-un castron; adaugam sarea,zaharul,ouale,untul si maiaua.
Se framanta aluatul,se acopera si se lasa la crescut cca 45 minute.
Dupa crestere se intinde pe masa de lucru (unsa cu ulei in prealabil) o foaie dreptunghiulara.Se presara pe foaie zahar vanilat apoi un strat de visine curatate de samburi.
Se ruleaza pe latura lunga,nu prea strans.Apoi ruloul se taie in 12 felii identice.
Incingem cuptorul la 180 C,ungem o forma de tort (26 cm) si asezam inauntru feliile de cozonac.
Batem galbenusul cu 20 ml lapte si ungem bucatile de cozonac,presaram 40 gr zahar deasupra si dam la cuptor 60-70 minute sau pana cand se rumeneste frumos.
Lasam sa se racoreasca complet apoi presaram zahar tos deasupra.
Delicios!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...