10.09.2012

Sufleu de carne tocata cu cartofi si sos de cascaval cu curry



Sufleurile sunt printre cele mai indragite mancaruri,sunt delicioase si merg la orice ocazie.

Avem nevoie de:
- 800 -1 kg cartofi
- 1 ceapa mijlocie
- 1 lingura ulei
- 300 gr amestec de carne tocata
- sare,piper,boia dulce
- 40 gr unt sau margarina
- 40 gr faina
- 1 lingura praf de curry
- 375 ml supa de legume instant
- 200 gr smantana
- 75 gr cascaval ras
Se spala cartofii si se fierb in coaja circa 20 minute.Se curata ceapa si se taie marunt apoi se rumenesc in uleiul incins carnea tocata si ceapa.
Se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce.
Se topeste untul/marg se adauga faina si se rumeneste.
Se presara cu praf de curry ...
... apoi se stinge totul cu supa instant de legume si smantana amestecand continuu.
Apoi topim cascavalul in acest amestec.
Se condimeneteaza cu sare si piper.Se scurg cartofii,se racesc sub un jet de apa si se decojesc.Cartofii pot fi injumatatiti sau taiati cubulete.Se asaza cartofii,carnea tocata si sosul intr-un vas pentru sufleuri.
 Se introduce in cuptorul incins si se coace totul aproximativ 30 minute.
Pofta buna!

Un comentariu:


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *