20150410

Prajitura in straturi

O prajitura racoroasa si foarte deliciosa! 

Avem nevoie de:
- 5 galbenusuri
- 120 gr unt
- 120 gr zahar
- 180 gr faina
- 1 fiola esenta vanilie
- 1/2 pachet praf de copt
- 100 ml lapte
- coaja de la o lamaie rasa
Pentru umplutura:
- 5 albusuri
- 1.5 kg mere curatate si razuite
- ciocolata amaruie
Pentru blat frecam untul moale cu zahar si vanilie pana obtinem o compozitie cremoasa.
 Incorporam galbenusurile pe rand apoi faina cernuta,coaja de lamaie si praful de copt.
Turnam apoi laptele treptat pana compozitia devine omogena ca o smantana.O turnam intr-o tava tapetata si o dam la cuptor pentru 15-25 minute.Nu o coacem pana la final.
Curatam merele si le dam pe razatoarea mare,le stropim cu zeama de lamaie apoi le asezam deasupra pe blat.Peste blat batem albusurile spuma dupa care le asezam peste mere si dam prajitura din nou la cuptor pentru 10-15 minute.
Dupa coacere se raceste apoi se rade ciocolata deasupra si se serveste cu mare pofta.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...