20150410

Prajitura in straturi

O prajitura racoroasa si foarte deliciosa! 

Avem nevoie de:
- 5 galbenusuri
- 120 gr unt
- 120 gr zahar
- 180 gr faina
- 1 fiola esenta vanilie
- 1/2 pachet praf de copt
- 100 ml lapte
- coaja de la o lamaie rasa
Pentru umplutura:
- 5 albusuri
- 1.5 kg mere curatate si razuite
- ciocolata amaruie
Pentru blat frecam untul moale cu zahar si vanilie pana obtinem o compozitie cremoasa.
 Incorporam galbenusurile pe rand apoi faina cernuta,coaja de lamaie si praful de copt.
Turnam apoi laptele treptat pana compozitia devine omogena ca o smantana.O turnam intr-o tava tapetata si o dam la cuptor pentru 15-25 minute.Nu o coacem pana la final.
Curatam merele si le dam pe razatoarea mare,le stropim cu zeama de lamaie apoi le asezam deasupra pe blat.Peste blat batem albusurile spuma dupa care le asezam peste mere si dam prajitura din nou la cuptor pentru 10-15 minute.
Dupa coacere se raceste apoi se rade ciocolata deasupra si se serveste cu mare pofta.
Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Salutare, multumesc pentru reteta. Acum am facut o si o iesit exceptional. As avea 2 completari dupa experienta mea de acum cu reteta.
    Prima este ca inainte de a pune merele io am intepat blatul pentru ca sucul merelor sa patrunda usor blatul si a doua este ca merele este necesar sa le presam putin intre palme inainte de a le pune pentru ca, cel putin cele pe care le am cumparat, lasa suc destul. ;)))
    Sucul il putem bea apoi spre racorire in asteptarea deznodamantului. Multumesc inca o data. <3

    RăspundețiȘtergere

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...