13.08.2013

Spanakopita







Este o placinta cu spanac rapida si super delicioasa care reprezinta unul dintre miturile artei culinare grecesti.
 
 
Avem nevoie de"
- 1 pachet aluat foietaj (800 gr)
- 1 kg spanac
- 2 cepe
- 400 gr branza de capra sau cascaval
- ulei de masline
Curatam si spalam spanacul.Il fierbem intr-o oala din teflon acoperit cu un capac, in care nu punem apa deloc decat ce ramane pe frunze cand le spalam.Le scoatem, le scurgem de apa si le tocam marunt.Curatam si taiem ceapa marunt.Incingem 3 linguri de ulei,prajim ceapa timp de 1 minut si adaugam spanacul tocat.
Fierbem 5 minute pe foc dupa care adaugam branza rasa sau cascavalul.Presaram sare,piper si amestecam bine.
Intr-o tava de yena intindem o foaie de aluat si adaugam umplutura.
Peste umplutura intindem a doua foaie.
Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita si apoi o dam la cuptor,la foc mediu,pana se rumeneste.
 
 
Delicioasaaa !!!!!
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *