08.10.2014

Zi si noapte


Este o prajitura racoroasa si delicioasa cu un aspect deosebit!


Avem nevoie de:
- 125 gr unt
- 100 gr zahar
- 4 oua
- 1 fiola esenta rom
- 160 gr faina
- 2 linguri cacao
- 15 gr gelatina
- 25 ml zeama de lamaie
- 630 ml compot de mandarine
- 500 ml kefir
- 100 gr zahar
- 200 ml frisca lichida
Batem untul cu zahar dupa care inglobam galbenusurile pe rand si esenta de rom.
Se amesteca faina,praful de copt si cacao si se inglobeaza in compozitia de unt.
Albusurile le batem cu un praf de sare apoi le introducem in compozitie amestecand cu grija.
Compozitia astfel obtinuta o introducem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor la foc 180 C pentru 25 minute.
Dupa coacere se lasa la racit.Pentru crema scurgem mandarinele si pastram sucul.Amestecam 5 linguri de suc cu zahar,sucul de lamaie si kefir.Gelatina o amestecam in 50 ml apa rece,o lasam pt 5 minute la rece dupa care o dizolvam la bain-marie.O inglobam in compozitia de kefir dupa care dam crema la rece pentru 30 minute.Punem deoparte cateva felii de mandarine.Cand crema incepe sa se lege,se inglobeaza mandarinele si frisca batuta.
Crema o asezam pe blat,o nivelam si o dam la rece cca 4 ore sau peste noapte.
O taiem bucati si o ornam cu mandarine si frunze de menta.


Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Îmi era dor de tine si prăjiturile tale, cât de bine arată. Vreau si eu hehehe... Sa aveți o zi superba voi copii si părinți minunați!!!

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *