21.04.2014

Budinca de branza dulce

Dulce sau sarat?Este o budinca cu multa branza si stafide.Desi e preparata cu felii de paine intergrala este deosebit de delicioasa.


Avem nevoie de:
- 100 gr stafide
- 1 lingura rom(esenta rom)
- 10 felii de paine integrala
- 400 ml lapte
- 3 oua
- 60 gr zahar brun
- 40 gr unt
- 400 gr branza de vaci
- 4 plicuri zahar vanilat
- 1 praf scortisoara
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
Stafidele le inmuiem in rom.Painea o taiem in bucati.Ouale le separam.Galbenusurile le batem cu lapte si o lingura de zahar.
Se inmoaie in compozitia de galbenusuri un sfert din cantitatea de paine apoi le asezam intr-o forma de sufleu unsa cu unt.
Albusurile le batem spuma.Branza de vaci o amestecam cu zahar vanilat,restul de zahar brun,scortisoara si coaja de lamaie.
Inglobam albusurile batute spuma.
Jumatate din amestecul de branza se aseaza in forma,se presara o parte din stafide(scurse) si se mai asaza un strat de paine inmuiata in amestecul de galbenusuri din nou compozitia de branza iarasi stafide si un ultim strat de paine.
Se presara deasupra fulgi de unt si se da forma la cuptor pentru 35-40 minute la foc mic.
Se scoate de la cuptor si se pudreaza cu zahar.Se serveste calda sau rece.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *