11.08.2013

Tort de cirese


Avem nevoie de
 - 750 gr cirese pietroase
- 15 gr gelatina
- 160 gr unt
- 160 gr zahar
- 600 ml smantana dulce
- 250 gr piscoturi
- 300 ml frisca
- 100 ml frisca pentru ornat
Spalam ciresele si le curatam de samburi.Batem untul cu zahar pana acesta se dizolva.Inglobam smantana.
Gelatina se dizolva conform instructiunilor de pe pachet,se inglobeaza in crema turnand in fir subtire.In crema se inglobeaza ciresele si se da crema la frigider cateva minute.
In crema care incepe sa se intareasca se inglobeaza frisca batuta in prealabil.
In jurul unui platou de servit se aseaza un inel pentru torturi.Se asaza inauntru jumatate din cantitatea de piscoturi.Stratul de piscoturi se acopera cu crema si se asaza deasupra restul de piscoturi.Se acopera cu restul de crema.
Tortul se introduce la frigider timp de cca 3 ore.Se scoate inelul dimprejurul tortului si se decoreaza cu bucle de frisca si cirese pietroase.Noi am pus si cateva umbrelute colorate.

A fost un tort racoros si delicios!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *