20130128

Placinta englezeasca






Acest fel de placinta este de fapt un mic dejun special.Incepeti ziua cu ceva delicios si satios pentru o zi cat mai perfecta. 
Avem nevoie de:
- 1,5 kg cartofi,taiati in cuburi cu latura de 1 cm
- 4 linguri ulei de masline,plus extra pentru stropit
- 6 cepe verzi 
- 2 crengute de cimbru
- 25 gr unt moale,plus extra pentru uns
- 12 felii bacon/sunca
- 5-6 rosii cherry
- piper negru,sare
- 6-7 oua de prepelita
Curatam cartofii,ii taiem cuburi si ii punem la fiert cca 20 minute.Ii scurgem de apa si ii lasam deoparte pentru cateva minute.Punem cartofii intr-o tigaie ii amestecam cu ulei,ceapa,sare si cimbru.
Ungem cu unt o tava de yena si asezam cartofii apoi ii presam cu mainile.Puneti deasupra hartie de copt ca sa puteti sa-i presati mai bine.Puteti sa acoperiti tava si sa o tineti la rece pana inainte de micul dejun sau puteti sa-i pregatiti imediat punand peste cartofi bucatele de unt si ulei de masline.
Incingem cuptorul la 220 C si dam cartofii la copt pentru 30 minute pana cand se rumenensc.Adaugam baconul sau sunca,rosiile taiate pe jumatate si spargem ouale printre crapaturile stratului de cartofi.Presaram piper,putina sare si mai lasam la cuptor pentru 5-8 minute,in functie de cum preferi ouale.
Pentru servire ,taiem placinta in bucati care sa cuprinda ou,bacon/sunca,rosie si asezam alaturi paine prajita cu unt deasupra.
Se poate servi cu sos de tomate,ceai sau suc de portocale,daca doresti.
Pe portie:
       - 448 kilocalorii
     - 18g proteine
   - 23g grasimi
                   - 7 g grasimi saturate
              - 42 g carbohidrati
- 4 g fibre
 - 3g zahar
  - 1.8g sare
Acorda-ti timp pentru un mic dejun sanatos!

Un comentariu:

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...