26.02.2013

Musaca de vitel








Un fel principal satios pentru masa de weekend si de ce nu si cea din timpul saptamanii!

Avem nevoie de
- 1 kg cartofi
- 200 gr mozzarella
- 150 ml lapte
- 1/4 pachet unt
- sare
Pentru sos:
- 500 gr carne de vitel
- 1 cutie rosii in bulion
- 1 lingura cu pasta de rosii
- 3 catei de usturoi
- 4 linguri ulei
- oregano,sare,piper
Curatam cartofii ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare.Dupa fierbere se scurge apa si se zdrobesc bine impreuna cu untul si laptele punandu-l treptat pentru a obtine un piure cremos.Carnea o calim in ulei pana ce scade toata zeama formata.Punem usturoiul pisat,pasta de tomate dizolvat in 50 ml apa si rosiile in bulion.
Adaugam sare,piper si oregano dupa gust si lasam pe foc sa fiarba 20-30 minute sau pana ce capata o consistenta.Ungem o tava de yena potrivita (20/32 cm) asezam un strat de sos rosu,unul de piure,cateva felii de mozzarella si repetam pana terminam ingredientele.
Dam la cuptorul incins pana ce musacaua capata o culoare aurie.
Se serveste cu salata verde sau muraturi de iarna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *