11.04.2015

Tort diplomat

Este plin de fructe,foarte racoros si foarte delicios.
Avem nevoie de:
- 400 gr piscoturi
- 3 portocale
- 3 kiwi
- 1 conserva de ananas
- 500 ml lapte
- 500 ml frisca
- 150 gr zahar
- 3 linguri fara varf faina
- 3 plicuri gelatina
- 2 fiole esenta vanilie
- 25 ml zeama de lamaie
Acest tort se poate pregati si cu blat.
Punem gelatina intr-un bol cu 50 ml apa rece.Intr-o cratita care merge la foc amestecam galbenusurile cu zahar,faina si treptat adaugam din lapte.
Punem pe foc si amestecam pana se ingroasa.
Luam de pe foc,lasam pentru cateva minute sa se racoreasca apoi adaugam gelatina umflata,zeama de lamaie si esenta de vanilie.Omogenizam astfel incat sa se topeasca granulele de gelatina.
 Lasam la racit si ne apucam sa taiem fructele cuburi.Doua din portocale si doua din kiwi se vor curata si se vor taia cuburi.Compotul de ananas il scurgem de zeama iar fructele le taiem cuburi.Batem frisca tare dupa care incorporam frisca in crema racita si amestecam usor.
Adaugam fructele taiate cuburi si ne apucam de ansamblat tortul.
Inmuiem piscoturile in zeama de la compotul de ananas.Asezam piscoturile in interiorul unui inel de tort astfel incat sa aiba forma unui blat cu margini inalte.Daca vreti asezati fructe peste piscoturi apoi crema.Eu am pus fructe apoi crema din nou fructe si crema.

Se orneaza dupa placerea fiecaruia.Se tine la frigider peste noapte.
Este un tort super delicios!

2 comentarii:


  1. yes its very good and nice article . thanks for sharing , i had learned a lot from yout website , thanks admin .
    taxi in doha
    taxi in doha qatar

    RăspundețiȘtergere
  2. I am glad that I could help you.

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *