20131112

Tarta cu mere imbracate in aluat (Apple Dumplings)


Avem nevoie de:
- 1 cana jumate de faina
- 1/2 lingurita sare
- 160 gr margarina sau unt
- 25-30 ml apa rece
- 3 mere mari taiate in jumatate
- 50 gr unt
- 3 linguri zahar brun sau alb
- 1 lingurita scortisoara
- 2 linguri nuca macinata
Pentru sos:
- 3 cani apa
- 2 cani zahar alb sau brun
- 1 fiola esenta vanilie sau 1/2 lingurita molassa lichid(pe care o gasiti la mega image sub forma de cristale de zahar )
Pentru inceput amestecam faiana cu sarea.Margarina o taiem cuburi si apoi o amestecam cu faina pana cand aluatul este sfaramicios.
Adaugam apa rece cate putin(mie mi-a intrat 25 ml)pana obtinem un aluat nelipicios.Atentie nu framantam mult.Se inveleste aluatul in folie si se da la rece pana pregatim merele.
Curatam merele de coaja si le taiem in jumatate.Scoatem semintele si facem o mica scobitura.Amestecam nuca macinata cu zahar si scortisoara.Se ia cu lingura din aceasta compozitie si se pun in mere.Punem deasupra lor si cate o bucatica de unt.
Pregatim sosul astfel:punem la fiert apa cu zaharul,esenta sau molassa pentru 5 minute.Scoatem aluatul de la rece si intindem o foaie pe masa de lucru apoi taiem in sase bucati.
Imbracam merele in acest aluat.
Apoi le asezam intr-o tava mai inalta.Dupa care turnam sosul peste mere.
Punem bucatele de unt dupa care dam tava la cuptor la temperatura de 200 C pentru 1 ora.
Se lasa la racit insa nu complet pentru ca se pot servi si calde alaturi de frisca si toping de ciocolata.
Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...