24.10.2012

Ardei cu varza cu pikant fix






Legumele marinate sunt o alternativa delicioasa la cele proaspete.In plus,nu trebuie sa ne mai preocupe termenul de valabilitate.Ardeii cu varza sunt preferatii mei ca si muratura insa nu facusem niciodata si am zis ca anul acesta voi incerca.
 Avem nevoie de:
- 3.5 kg ardei
- 3 kg varza alba 
- 500 gr morcovi
zeama de lamaie
- 2-3 plicuri pikant fix dulce-acrisor
In plus:
- zahar
- otet
- sare
Alegem ardeii sanatosi  de diferite culori,le scoatem cotoarele ii spalam si ii lasam la scurs pe un prosop absorbant.Curatam varza si o taiem in fasii cat mai subtire.Morcovii ii curatam si ii dam pe razatoarea mare.Amestecam varza cu sare,sucul de lamaie si morcovii razuiti.O frecam bine cu mana.
 Umplem ardeii cu amestecul de varza si morcov,indesand bine umplutura si ii asezam in borcane.
Intr-o oala punem continutul unui plic amestecat cu 1.75 l apa,300 ml otet de( 9%) si 150 gr zahar.Compozitia se pune la fiert 3-5 minute amestecand pana se topeste zaharul.Dupa fierbere se mai poate adauga otet sau/si zahar dupa preferinta fiecaruia.Continutul obtinut se toarna peste ardei apoi se sigileaza si se pastreaza pentru iarna ca muratura la diferite tocanite.
 Cand voi deschide primul borcan va voi spune daca a fost bun sau nu,insa sunt convinsa ca va fi foarte bun.
Pofta buna!

3 comentarii:

  1. Sunt super bune.Asa le pune tata,si imi da si mie.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Voi vedea cand voi deschide primul borcan si te voi anunta.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Is foarte bune asa le pun si eu spor la treats

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *