23.01.2013

Rulada de visine cu ciocolata





Weekendul trecut am savurat o delicioasa rulada de visine si ciocolata.Este ataaat de buna incat nu poti sa te abti sa nu mai ceri inca o portie.
Avem nevoie de:
Aluat
- 50 gr cacao
- 75 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 5 oua
- 100 gr zahar
Umplutura
- 250 gr branza ricotta
- 200 gr visine congelator sau din compot
- 2-3 linguri pline frisca batuta
Crema
- 150 gr unt
-50 gr zahar pudra
- 200 gr ciocolata amaruie
Se incinge cumptorul la 190 C.Tapetam o tava cu hartie de copt.Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt si cacao.Batem ouale intregi cu zahar timp de 8 minute cu mixerul.Apoi se inglobeaza amestecul de faina cu cacao.
Compozitia de aluat se repartizeaza in tava,se niveleaza si se coace 15-20 minute in cuptorul preincalzit.Dupa ce se scoate din cuptor,blatul se lasa sa se odihneasca 2 minute,se rastoarna apoi pe un prosop curat si presarat cu zahar pudra.Rulam apoi blatul in prosop si se lasa sa se raceasca complet.
Intre timp pregatim umplutura.Amestecam branza cu zahar pudra,apoi adaugam frisca batuta.
Derulam cu grija aluatul punem un strat de visine apoi crema de branza si din nou un alt strat de visine.Rulam la loc.
Se prepara o crema:se bate untul cu zahar pudra si se inglobeaza ciocolata amaruie topita si racita.
Rulada se unge cu crema de ciocolata si se orneaza cu zahar pudra si visine.
Se lasa la rece 2 ore apoi se poate servi.
Un deliciuuu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *