17.07.2012

Dulceata de caise






Iata o reteta de dulceata de caise super delicioasa,parfumata si acrisoara.Nu ezitati sa o incercati ..., este un deliciu!
Avem nevoie de:
- 1,5 kg caise
- 1 kg de zahar gelifiant
- 1 baton scortisoara
- 1 extract de vanilie(sau esenta de vanilie)
- sucul de la o lamaie
Pentru inceput spalam bine caisele le scoatem samburii si le taiem in feliute.Le asezam intr-o oala incapatoare care merge la foc.Punem un rand de fructe un rand de zahar pana se termina ingredientele.Le lasam asa pentru 2 ore.
Dupa cele 2 ore luam oala si o punem la foc mic pentru 30 minute amestecand din cand in cand.Adaugam batonul de scortisoara,vanilie si sucul de lamaie.Marim flacara si lasam sa fiarba pentru inca o ora amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul oalei.
Dulceata este gata daca nu se dizolva atunci cand pui o picatura din ea in apa rece sau pe o farfurioara care a stat la congelator pentru cateva minute punem dulceata iar daca nu curge cand este racita atunci inseamna ca este gata.Punem in borcane spalate si sterilizate si o putem servi dupa racire si/sau se poate pastra in camara pentru la iarna.
O bunatate de dulceata!!!!
Sa aveti spor si apoi pofta maree!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *