09.04.2015

Torta macchiata



Avem nevoie de:
- 175 gr amarettini (fursecuri italiene cu migdale)
- 60 gr ciocolata cu lapte+40 pentru ornat
- 125 gr unt
- 300 gr branza de vaci pt prajituri(se gaseste la lidl)
- 150 gr iaurt
- 300 ml frisca lichida
- 1 fiola esenta vanilie
- 1 plic gelatina
- 75 gr zahar
- 2 plicuri ness
- praline milka
Zdrobim amarettini in robotul de bucatarie.
Topim untul impreuna cu ciocolata.Apoi turnam peste fursecuri.
 Intr-o tava rotunda de 26 cm asezam hartie de copt apoi turnam compozitia de fursecuri cu ciocolata.O lasam la rece pana pregatim crema.
Amestecam branza de vaci cu iaurt,zahar si esenta de vanilie.
Frisca o batem dupa care o inglobam in crema de branza.Crema o impartim in doua.Nessul il amestecam cu o lingura de apa si o inglobam in una din creme.Gelatina se amesteca in 30 ml apa rece dupa care se dizolva la bain marie.Impartim gelatina in doua,iar in fiecare parte se pune doua linguri de crema in gelatina si se amesteca,apoi gelatina se inglobeaza in crema ramasa.
Asezam crema de ness peste blatul de fursecuri.
Lasam la rece pentru 10-15 minute dupa care asezam si crema alba peste crema de ness.Ornam cu ciocolata ramasa si praline.
Delicios!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *