20131101

Negresa cu budinca de vanilie

 Este un desert foarte aspectos si foarte foarte delicios!


Avem nevoie de:
- 230 gr ciocolata amaruie
- 130 gr unt
- 140 gr faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 priza de sare
- 250 gr zahar
- 1 pliculet zahar vanilat
- 3 oua
- 500 ml lapte
- 1 plic budinca de vanilie
- 250 gr unt
- 3 linguri fistic tocat 
Se topesc 200 gr ciocolata si 120 gr unt,iar restul cioclatei se toaca.
Se amesteca faina,200 gr zahar,praful de copt si sarea.Incalzim cuptorul la 180 C si punem hartie de copt intr-o tava 30/20.Se amesteca 10 gr zahar,zaharul vanilat,compozitia de unt si ciocolata si ouale,dupa care se incorporeaza faina si bucatelele de ciocolata.
Aluatul se intinde in forma si se coace pe sina din mijloc a cuptorului timp de circa 25 minute.
Dupa coacere se lasa la racit.
Se prepara o crema din lapte,40 gr zahar si praful de budinca(conform instructiunilor de pe pachet).Se bate spuma 200 gr unt si se amesteca cu budinca de vanilie pe care am racit-o in prealabil.Se pastreaza 3-4 linguri de crema pentru ornat.
Negresa racita se taie in doua si se umple cu crema de vanilie.Deasupra se orneaza cu crema cu spritul si se presara fistic tocat.


Esteo prajitura  foarte buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...