05.09.2012

Rulou de vitel umplut cu sunca si sos de smantana






Este o mancare gustoasa,delicioasa si consistenta!

Pentru 5 portii avem nevoie de:
- 500 gr pulpa de vitel
- 75 gr sunca presata
-75 gr orez
- 500 ml supa de oase
- 75 ml ulei
- 25 gr unt
- 40 gr faina
- 100 gr smantana
- 1 kg cartofi
- 2 oua
- 200 ml lapte 
- frunze de patrunjel
- 2 cepe mari
- sare,piper
Cartofii se curata de coaja se taie in cuburi si se fierb in apa cu sare.
Ceapa se taie marunt,orezul se spala apoi se inabusa in 50 ml ulei si 50 ml apa.
 Se adauga 200 ml supa de oase si se fierb la cuptor 20 minute,cu vasul acoperit.
 Sunca se taie marunt iar patrunjelul verde se toaca si el marunt.Pilaful obtinut se raceste apoi se amesteca cu sunca,patrunjelul,ouale,sare si piper.
Carnea se portioneaza in 5-6 bucati,care se bat si apoi se sareaza.Compozitia obtinuta se asaza in cantitate egala pe bucatile de carne.
Se ruleaza ...
... apoi capetele rulourilor se trec prin faina.Rulourile se frig la cuptor 25 minute, intr-o tava cu 25 ml ulei si 25 ml apa.
Se prepara un sos cu smantana,unt,25 gr faina care a fost dizolvata in lapte ....
 ... si cantitatea de supa ramasa.Sosul obtinut se toarna peste rulouri si se mai fierbe impreuna circa 10 minute.
Se serveste cald cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde deasupra.

O bunatateee!.... Sa aveti pofta maree!

2 comentarii:


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *