20130522

Placinta olandeza ( apple pie)

O placinta super delicioasa care merita incercata.

Avem nevoie de:
- 300 gr faina
- 180 gr margarina rama maestro sau unt
-  150 gr zahar brun
- 1 fiola esenta vanilie
- 1 varf cutit sare
- 1 ou
-  1 kg mere
- 100 gr stafide
- 40 gr zahar tos
- 3 lingurite scortisoara
- sucul de la o jumatate de lamaie
- 3 linguri gris
Faina o amestecam cu zaharul si esenta intr-un castron.Margarina sau untul il taiem cuburi si il adaugam impreuna cu faina.
Batem oul ,pastram un sfert din el iar restul va fi adaugat la compozitia de faina.Framantam cu mana pana obtinem un aluat nelipicios.
Invelim aluatul in folie alimentara si il punem la frigider pentru 30 minute.Intre timp pregatim umplutura de mere.Curatam merele si le taiem cuburi sau felii mai groase.Intr-un vas mai mare asezam merele apoi stropim cu sucul de lamaie.Peste mere adaugam stafidele,scortisoara ,zaharul si jumatate din gris.Se lasa sa intre in compozitie stafidele amestecand din cand in cand.
Pastram un sfert din aluat pentru grilajul de deasupra.
Ungem o forma de tort sau de tarta apoi imbracam forma cu aluat pe fund si pe margini, nu foarte gros.Deasupra presaram restul de gris.
Asezam umplutura peste aluat,
Restul de aluat il intindem pe masa cu faina pana ajungem la grosimea 1/2 cm,apoi taiem fasii subtiri si asezam deasupra peste umplutura de mere.Ungem cu restul de ou peste fasiile
de aluat.
Punem  placinta la cuptor  pentru 60-70 minute la 175 C.
Dupa coacere se raceste complet apoi se orneaza cu frisca dupa preferinta.
Pofta buna!

Un comentariu:

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...