15.08.2014

Tocana de pui si linte cu gremolata



Tocanita de pui cu linte este o reteta delicioasa,foarte usoara de preparat si foarte rapida.

Avem nevoie de:
- 2 linguri ulei de masline
- 8 ciocanele de pui cu piele
- condimente barbecue pentru pui
- 2 cepe tocate fin
- 10 linguri de linte rosie
- 400 gr rosii din conserva sau bulion
- 1 lingura vegeta
- coaja rasa de la o lamaie
- 2-3 catei de usturoi
- 1 mana mica de patrunjel tocat 
Incingem intr-o tigaie care nu se lipeste 1 limgura de ulei,condimentam ciocanelele de pui si le punem la prajit.Le prajim pe ambele parti apoi le scoatem intr-o farfurie.
 Punem uleiul ramas in tigaie apoi adaugam ceapa tocata si o sotam timp de 3 minute pana se inmoaie.
Peste ceapa inglobam lintea.
Punem bucatile de carne prajite,vegeta si rosiile sau bulionul.


Adaugam 1 cana de apa,aducem totul la punctul de fierbere apoi dam focul mai mic acoperim cu un capac si lasam mancarea la fiert cel putin 20-25 min.Adaugam putina apa,daca e nevoie.Indepartam capacul si o mai lasam sa fiarba inca 5-10 min pana sosul se ingroasa.Intre timp pregatim gremolata.Combinam coaja rasa de lamaie,usturoiul si patrunjelul.Presaram acest mix peste tocana si o servim cu salata sau muraturi.

Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *