03.12.2014

Tort simplu de ciocolata si sfecla rosie,fara oua

Pot sa spun ca acest tort este unul mai sanatos tinand cont ca, contine grasimi bune pentru inima.Ingredientul secret este sfecla rosie care transforma acest tort intr-o prajitura rafinata,gustoasa,pufoasa si foarte colorata.


Avem nevoie de:
- 100 ml ulei de rapita
- 175 gr sfecla rosie vidata(greutate dupa scurgere) 
- 175 gr zahar brun
- 200 gr faina amestecata cu 1 lingura praf de copt
- 50 gr pudra cacao
- 200 gr iaurt cu 0% grasime
- 2 lingurite exctract de vanilie
- coaja rasa de la o portocala
- 100 gr zahar pudra
- 50 gr ciocolata neagra 80% cacao
- 1 lingura pudra de cacao
- 3 linguri lapte degresat
- ciocolata neagra rasa
- rodie (optional)
Incingem cuptorul la 180 C.Tapetam o forma rotunde de tort de 20cm.Sfecla rosie o punem in robotul de bucatarie si o pasam.Adaugam celelalte ingrediente impreuna cu 1/2 lingurita sare,coaja rasa de portocale si omogenizam.
Turnam compozitia in tava pregatita,nivelam si o dam la cuptor pentru 50 minute -1 ora sau pana cand o scobitoare introdusa in miezul lui iese curata.Lasam tortul sa se raceasca complet.
Punem ingredientele intr-o cratita pe foc mic amestecand continuu pana cand obtinem o crema fina.O lasam sa se raceasca 20 minute apoi o turnam deasupra peste prajitura.Eu am insiropat tortul cu putina cafea.Lasam tortul la rece pana se intareste glazura de ciocolata apoi radem ciocolata si ornam cu rodie.Lasam tortul la rece cel putin 2 ore.


Pofta buna!

2 comentarii:

  1. MONY15:14

    UAU CE SUPER ARATA TORTUL CAMY. CUM A FOST BUN? TE PUP.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici nu ma asteptam sa fie atat de gustos.Merge foarte bine langa o ceasca cu cafea.Si eu te pup.

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *