14.06.2012

Cuburi cu cacao si fructe

O prajitura delicioasa si aspectoasa!!!


 Avem nevoie de:
- 4 foi de gelatina
- 1 foaie de pandispan cu cacao (22/22)
- 2 linguri gem de capsuni
- 250 ml frisca lichida
- 100 gr zahar pudra
- 100 ml smantana
- 12 capsuni
- 1/2 plic praf de gelatina
- 100 ml apa
- 250 gr ricotta
- 1 lingura cacao
Se prepara foaia de pandispan dupa reteta de aici.Gelatina o preparam conform indicatiilor de pe ambalaj.Intr-o forma tapetata cu folie transparenta asezam blatul si ungem cu gem de capsuni.
 Se bate frisca impreuna cu 40 gr zahar pudra.Se taie bucatele jumatate din cantitatea de capsuni.In frisca se inglobeaza smantana,capsunile si gelatina.
Se repartizeaza pe blat si se da la frigider.
Se inmoaie gelatina in apa si se lasa cca 10 minute.Se dizolva la bain-marie si se lasa sa se raceasca.Se bate spuma ricotta cu restul de zahar pudra si cacao.
Se adauga gelatina si se bate mai departe pana devine spuma.
Se repartizeaza in forma si se niveleaza folosind furculita pentru a da nastere de valuri.
Se lasa la frigider pentru cca 5 ore dupa care le taiem cuburi si ornam cu frunze de menta si capsuni taiate felii.
Pofta buna!

4 comentarii:


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *