12.11.2013

Placinta masala de pui







Aceasta placinta este de fapt un fel principal de mancare de prin partile asiatice,asadar trebuie sa tinem cont ca este foarte aromata.Cand vei incepe prepararea ei, vei observa ca bucataria ta va fi cufundata intr-un miros fantastic datorita condimentelor pe care le are.Aceasta placinta masala de pui merge foarte bine atunci cand ai musafiri, sau de ce nu, intr-o seara friguroasa cand toti membri familii sunt acasa.Reteta acestei bunatati este din revista GoodFood,o revista minunata pe care v-o recomand cu incredere.
 Avem nevoie de:
- 2 linguri de ulei
- 4 bucati  piept de pui fara piele
- 2 cepe,tocate
- 1 bucata de ghimbir de lungimea  unui deget,rasa
- 3 catei de usturoi zdrobiti
- 2 linguri pudra de curry
- cate 2 lingurite de coriandru macinat
- chimion macinat si seminte de mustar
- 2 lingurite de otet din vin alb sau rosu
- 2 lingurite de zahar alb sau brun
- 2 conserve a cate 400 gr de rosii tocate
- 150 ml lapte de cocos(cumpara o conserva de 400 ml - vei avea nevoie pentru toping)
- 1 ardei rosu mare curatat de seminte si taiat in bucati mari
- 1 ardei verde mare curatat de seminte si taiat in bucati mari
- 1/2 legatura mica de coriandru,frunzele tocate grosier,tulpinile puse deoparte
Pentru topping 
- 1.5 kg cartofi fainosi taiati in bucati mari
- 150 ml lapte de cocos light
- 1 lingurita de turmenic
- zeama de la o lamaie
- 1 legatura de ceapa verde,tocata fin
- tulpinile de la 1/2 legatura mica de coriandru,tocate fin
- 1 lingurita de seminte de ceapa sau negrilica(se mai numesc nigella pe care le puteti gasi pe mirodenii.ro sau magazinuldemirodenii.ro)
- paine naan,pentru servit (optional)

Incingem 2 lingurite de ulei intr-o tigaie adanca.Rumenim rapid bucatile de piept de pui pe ambele parti,apoi le transferam intr-o farfurie.
Dam focul mai mic si adaugam restul de ulei,ceapa ghimbirul si usturoiul.Le calim usor, pana se inmoaie.
Adaugam condimentele si mai gatim totul cateva minute,amestecand.
Adaugam otetul,zaharul,rosiile si laptele de cocos.Aducem mancarea la punctul de fierbere si o  lasam sa fiarba 10 minute.
Tocma grosier pieptul de pui si il adaugam in vas,alaturi de ardei.Fierbem totul inca 20 minute,pana cand puiul se patrunde bine,iar sosul mai scade.
Dam mancarea la o parte de pe foc,adaugam frunzele de coriandru si asezonam dupa gust.
Pentru prepararea toppingului,curatam cartofii si ii taiem in bucati apoi ii punem la foc intr-o oala mare cu apa.Ii lasam sa fiarba 10-15 minute,in functie de cat de mari sunt bucatile de cartofi.Scurgem bine de apa si lasam pentru cateva minute sa se usuce.Adaugam laptele de cocos si turmenicul in oala si zdrobim cartofii.
Asezonam cu zeama de lamaie,sare apoi incorporam ceapa verde si tulpinile de coriandru.
Transferam masala de pui intr-un vas de copt.Asezam deasupra linguri de piure de cartofi.
 Apoi presaram semintele.
Poate fi acoperita si tinuta la frigider pana la 2 zile (sau congelata pana la o luna).
Incingem cuptorul la 200 C si coacem placinta timp de 25-30 minute (sau 45 minute daca o tinem la frigider) pana cand devine foarte fierbinte si aproape crocanta la suprafata.
Se poate servi cu paine naan.
Este un deliciuuu !!! ..... si cu siguranta o voi mai prepara.
Pofta mareee!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *