07.10.2014

Tarta cu mascarpone si afine


Este o tarta,sau tort cum vreti voi sa-i spuneti nemaipomenit de delicioasa incepand de la blat pana la minunatele bobite negre numite afine.Nu pot sa va spun decat ca trebuie sa o incercati,este absolut delicioasa.Aceasta tarta merge foarte bine si cu zmeura sau alte fructe.
Sursa acestei frumoase tarte e Gabriela Cara.



Pentru blatul de ciocolata
- 100 gr fursecuri cu migdale (macinate)
- 200 gr ciocolata cu lapte sau amaruie
- 100 gr unt
- 3 oua
- 100 gr zahar
- zeama stoarsa de la o portocala
Pentru crema si compozitia de afine
- 450 gr afine proaspete sau congelate
- 80 gr zahar pudra
- 150 ml smantana dulce dorna (20%)
- 250 gr mascarpone
- 50 gr zahar
- 1 fiola esenta vanilie
Pentru ornare 
- 1 1/2 plic tort gelee rosu
- 2 linguri zahar
- 250 ml suc de afine
- 200 ml frisca lichida
Ungem o tava de tort (26 cm).Topim ciocolata in unt (bain-marie).Separam ouale,galbenusurile le batem cu zahar apoi punem ciocolata topita si fursecurile zdrobite.
Albusul il batem spuma apoi il inglobam in compozitia de ciocolata.
Punem compozitia in forma pregatita cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 25-30 minute la foc de 180 C.
Dupa coacere se lasa la racit apoi se insiropeaza cu sucul de portocale.
Afinele le amestecam cu zahar pudra.
Smantana o batem cu mixerul impreuna  cu mascarpone si zahar.
Asezam inelul in jurul formei apoi punem crema peste blat.
 Deasupra se pun afinele.
Preparam glazura de gelatina din praf gelee rosu,zahar si suc de afine.Punem la foc mic pentru 1-2 minute apoi o asezam peste afine.Lasam tarta la rece.
Batem frisca, scoatem inelul formei si ornam tarta cu frisca.
Fiindca tot am avut capsuni in gradina, am ornat-o cu frisca si capsuni.
Super delicioasa!!!

Un comentariu:

  1. Ce bine arata, superba! Sunt sigur ca e la fel de buna pe cum arata ;)

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *