20140418

Prajitura cu mere si bezea

Este o prajitura usoara,racoroasa si foarte delicioasa!


Avem nevoie de:
- cca 2 kg de mere
- 5 oua
- 150 gr zahar+5 linguri 
- 180 ml ulei
- 125 ml apa clocotita
- coaja rasa de la o lamaie
- drojdie cat o nuca mica
- 1/2 plic praf de copt
- faina cat cuprinde ca si la chec
Se curata merele de coaja,se dau pe razatoarea mare si se calesc la foc mic.
Separam ouale.Galbenusurile le amestecam cu zahar pana se albesc.Se adauga uleiul putin cate putin apoi apa clocotita turnata usor si mixand rapid.
 Adaugam drojdia (cand compozitia este calduta) si praful de copt.Se incorporeaza faina atat cat este necesar ca aluatul sa curga.
 Compozitia se pune in tava si se da la cuptor pentru 10 minute la foc mediu.
Scoatem tava de la cuptor si asezam merele calite.
Se introduce din nou la cuptor si se coace la 180 C.Inainte sa fie gata cu 5-10 minute,se scoate din cuptor si se repartizeaza deasupra merelor bezeaua care a fost facuta din 5 albusuri si 5 linguri de zahar.Pentru un aspect mai frumos se fac linii serpuite cu furculita.Se introduce din nou in cuptor pana bezeaua prinde o usoara crusta aurie.

2 comentarii:

  1. Delicioasa prajitura. Sarbatori fericite sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Paula,asemenea iti doresc si eu.

    RăspundețiȘtergere

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...