12.11.2013

Prajitura crocanta cu nuci


Aceasta prajitura este un fel de cozonac la tava cu multa multa nuca,stafide si caramel.Cei carora le plac foarte mult nucile le-o recomand sa o incerce fiindca este foarte delicioasa.

Avem nevoie de:
- 160 ml lapte
- 400 gr faina
- 30 gr drojdie proaspata
- 160 gr unt
- 40 gr zahar
- 1 priza de sare
- 1ou,1 galbenus
- 500 gr nuci
- 250 gr stafide
- 250 gr zahar brun sau alb
- 250 ml smantana dulce
- 2 fiole esenta rom
Incalzim laptele intr-un ibric nu prea cald apoi adaugam drojdia faramitata si o lasam pentru 5-10 minute la loc cald.Intr-un alt vas punem 60 gr unt la foc mic si topim impreuna cu 40 gr zahar.Intr-un vas mai mare punem faina si  facem o adancitura la mijloc.Adaugam laptele cu drojdia,untul,zaharul,sarea,oul si galbenusul.
Se amesteca toate ingredientele care se lasa apoi la dospit sub un servet pana cand isi dubleaza volumul.

Incalzim cuptorul la 200 C.Nucile se toaca grosier.Restul untului se topeste impreuna cu zaharul brun sau alb intr-o cratita.
Se inglobeaza smantana apoi compozitia se fierbe rapid la foc mic.
Se incorporeaza nucile si stafidele,precum si esenta de rom.Se amesteca pana se patrund toate apoi se ia de pe foc.
Aluatul se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Compozitia de nuci se distribuie peste coca,dupa care prajitura se coace pe sina din mijloc a cuptorului aproximativ 30 minute.
Dupa racire prajitura se taie in patratele sau triunghiuri.
Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *