21.04.2014

Tort caramel cu nuci


Avem nevoie de:
-250gr unt sarat
-175gr nuci tocate grosier
-250gr zahar brun
-3 linguri sirop zahar gros
-4 oua mari
-140 gr faina
-75gr migdale/nuci macinate
-1/2 lingurita praf copt
-esenta de migdale
-3 linguri de lapte
-200ml frisca
-5 linguri caramel

Tapetam cu hartie de copt doua forme rotunde de tort cu diametrul de 20cm si fundul detasabil apoi ungem cu unt hartia dintr-una din tavi(astfel impiedici topingul de caramel si nuci sa se prinda de hartie) Punem nucile intr-o tigaie si le prajim la foc mediu pana cand devin aurii.
 Adaugam 50 gr unt, 50 gr zahar, siropul si un varf generos de sare.Amestecam ingredientele pana cand untul se topeste, apoi lasam totul sa fiarba 2 minute cat sa capete o nuanta de maro auriu.


Turnam in forma de hartie de copt unsa cu unt si uniformizam.Lasam sa se raceasca in timp ce facem blatul.

Punem restul de unt si zahar intr-un bol mare si amestecam cu ajutorul unui mixer pana ce obtinem o compozitie deschisa la culoare si pufoasa. Adaugam ouale unul cate unul amesecand bine de fiecare data.
Incorporam faina, nucile, praful de copt,sarea, esenta de migdale si laptele.Impartim compozitia pentru blat in cele doua tavi.
Le dam la cuptor 25 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul aluatului iese curata.Lasam blaturile sa se raceasca in tavi 10 minute.Batem frisca apoi adaugam 2 linguri de caramel.
 Punem blatul simplu pe un platou, intindem frisca apoi stropim cu restul de caramel.
Asezam deasupra celalalt blat, cu fata cu nuci in sus.
 Il servim alaturi cu sirop de caramel.
 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *