20140419

Prajitura cu mere,bezea si crema de vanilie

Racoroasa si super delicioasa! 

Avem nevoie de:
- 1,5- 2 kg mere
- 1 pach unt
- 300 gr biscuiti
- 6 albusuri
- 5oo ml lapte
- 6 linguri zahar
- 1 plic budinca de vanilie
Pentru inceput curatam merele si le dam pe razatoarea mare.Daca doriti puteti pune zahar si scortisoara dupa gust.Intr-o tava asezam hartie de copt apoi intindem un pachet de unt moale pe toata suprafata.Deasupra untului asezam stratul de biscuiti zdrobiti.Presam usor cu palma.
Merele razuite se asaza pe stratul de biscuiti si se da la cuptor la foc mic.Lasam la foc mic pana terminam de pregatit crema de vanilie.
In acest timp pregatim budinca de vanilie conform instructiunilor de pe pachet.Apoi scoatem tava de la cuptor si intindem budinca de vanilie.
Dam din nou tava la cuptor la foc mic pana terminam de batut albusul.In acest timp batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar.Scoatem din nou tava de la cuptor si asezam albusurile batute spuma.Putem orna cu spritul sau putem face tepi cu lingura.
Dam tava din nou la cuptor si o lasam pana se rumeneste frumos bezeaua.
Dupa racire se taie prajitura in bucati si se serveste cu mare mare poftaa.
Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Prăjitura arată foarte bine şi cred că este şi foarte gustoasă!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesanta aceasta reteta si pare a fi foarte buna dar nu ai scris cat timp, pentru fiecare etapa , trebuie tinuta la cuptor?

    RăspundețiȘtergere

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...