12.06.2012

Inghetata de capsuni






Cum afara este foarte cald iti doresti ca, mai tot timpul sa te racoresti cu ceva rece.Asadar aceasta inghetata de capsuni este ideala pentru a te racori dar in acelasi timp sa te bucuri si de gustul sau delicios.

Avem nevoie de:
- 3 galbenusuri
- 250 ml lapte
- 1 lingurita amidon gustin
- 250 ml frisca lichida
- 150 gr zahar
- 500 gr capsuni
- 1 fiola esenta vanilie 
Capsunile le spalam le curatam de codite si amestecam 50 gr zahar apoi le dam la rece.
Galbenusurile le amestecam cu restul de zahar (50 gr) pana devin spuma.
Adaugam amidonul pe care l-am dizolvat in putina apa rece.Turnam apoi laptele si amestecam.
Fierbem crema la foc mic amestecand continuu, insa nu lasam prea mult, doar pana se ingroasa putin.Se lasa sa se raceasca complet.Frisca o batem cu mixerul apoi o inglobam in crema racita.
Capsunile le pasam cu blenderul sau cu furculita apoi le adaugam in compozitia de oua.Punem si vanilia si omogenizam bine.
 O asezam in caserole si o dam la congelator pentru 3-4 ore sau cine are masina de inghetata se toarna in vasul masinii si se lasa sa-si faca treaba pentru aproximativ 30 minute.

Delicioasaa!!!

4 comentarii:

  1. e excelenta dulceata de capsuni! Te-am adaugat in listuta mea de blogroll, ca sa te pot urmari mai bine. Sper sa ma adaugi si tu. Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Oricand este binevenita inghetata,asa ca servesc.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mersi Alinutzika,intr-adevar este delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Serveste cu incredere draga DiaMar!Pupici!

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *