08.07.2014

Tort Padurea neagra

Un tort delicios chiar si pentru o duminica in familie.


Avem nevoie de:
- 5 oua
- 175 gr zahar
- 1 fiola esenta rom
- 75 gr faina
- 50 gr amidon
- 3 linguri cacao
- 1/2 plic praf de copt
- 4 linguri visinata
- 1 borcan compot de visine
- 3 lingurite amidon
- 500 ml frisca
- 3 linguri zahar pudra
- 1 fiola esenta vanilie
- 100 gr ciocolata amaruie
- 8 visine confiate sau congelata
Tapetam o tava rotunda de tort si incingem cuptorul la 180 C.Separam ouale si batem albusurile ingloband zaharul.Adaugam si galbenusurile batute putin cu esenta de rom.Faina se amesteca cu amidonul cacao si praf de copt apoi se inglobeaza in albusuri.Amestecam cu grija dupa care o turnam in tava pregatita si o dam la cuptor pentru cca 40 minute.Se lasa sa se raceasca si apoi se taie pe trei nivele.Insiropam primele doua blaturi cu visinata amestecata cu putin suc de la compot.
Restul de suc se da in clocot cu esenta de vanilie.Se adauga in fir subtire amidonul pe care l-am dizolvat in 4 linguri de suc.Se lasa sa dea in clocot.Se pastreaza cateva visine pentru decor iar restul se inglobeaza in compozitia de amidon si se lasa sa se raceasca.
 Batem frisca apoi pe blatul de jos se repartizeazao parte din compozitia de visine apoi deasupra ei se pune o parte din frisca batuta.
Asezam al doilea blat din nou visine si din nou frisca.
Se asaza al treilea blat si se imbraca tortul cu restul de frisca.Se decoreaza cu ciocolata rasa pe margine iar deasupra se pun visine.
Delicios!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *