17.09.2012

Patratele cu lamaie


O prajitura, racoroasa,crocanta la exterior si pufoasa la interior,simpla si super aromata.

Avem nevoie de:
Pentru o tava de 27/17
- 175 gr unt moale
- 140 gr zahar fin
- 140 gr faina
- 50 gr migdale macinate
- 1/2 lingurita praf de copt
- 2 oua mari
- 1 lingurita extract vanilie
- sucul de la 3 lamai si coaja de la 2 lamai
- 200 gr zahar brun
Untul se bate cu zahar fin apoi se adauga ouale.
Peste oua punem migdalele.
Peste migdale se pune coaja rasa de la 2 lamai si sucul de la o jumatate de lamaie.
 Adaugam faina,praful de copt,extractul de vanilie si amestecam pana obtinem o compozitie fina.
 Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor la foc mediu pentru 25-30 minute sau pana cand trece testul scobitorii.
 Se raceste pe un gratar ...
... si apoi se taie in patratele.
 Sucul de lamaie se pune intr-un bol, iar zaharul brun intr-un alt bol.Cu o miscare foarte rapida fiecare bucata de prajitura se cufunda pe toate partile in sucul de lamaie,
apoi se tavalesc prin zahar.
Se pun pe un gratar pentru a se odihni si pentru a prinde o crusta.
Pofta buna!

3 comentarii:


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *