19.08.2014

Prajitura kongo

Pentru blat Avem nevoie de:
- 9 oua
- 9 linguri zahar
- 450 gr nuca macinata
Pentru crema avem nevoie de:
- 400 gr unt moale
- 9 galbenusuri
- 2 lingurite pline ness
150 gr zahar pudra
Pentru inceput batem albusurile spuma cu zahar turnat in ploaie.La sfarsit se pune nuca macinata.
Compozitia astfel obtinuta o impartim in 4 si coacem 4 foi pe dosul unei tavi tapetate cu hartie de copt.
O lasam la foc mediu pana vedem ca isi schimba culoarea.Din alb in maro deschis.Procedam la fel si cu celelalte foi.Lasam la racit apoi scoatem cu grija hartia de copt.
Pentru crema batem galbenusurile cu zahar pana devine spuma.
Untul il batem pana devine spumos.Apoi adaugam lingura cu lingura din compozitia de galbenusuri in compozitia de unt.
Nessul il dizolvam cu putina apa calduta apoi il turnam peste crema de unt.
Amestecam cu grija apoi cu aceasta crema umplem foile.
Radem deasupra ciocolata amaruie.
O lasam pentru 2-3 ore in camara apoi cu un cutit bine ascutit taiem si o servim cu mare pofta.

Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Prajitura asta chiar e pe placul meu, iubesc si nuca si cafeaua in deserturi! Pup

    RăspundețiȘtergere


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *