11.04.2015

Papanasi (gogosi cu branza de vaci)


Acesti papanasi sunt perfecti pentru cei mici insa cu siguranta le vor placea si celor mari.Sunt foarte deliciosi.
Avem nevoie de:
- 450 gr branza de vaci pentru prajituri (de la lidl)
- 2 oua
- 50 gr unt moale
- 250 gr faina
- 1 lingurita praf de copt (1/2 pachetel)
- 150 gr stafide
- 1 fiola esenta rom+2 linguri apa
- 1 praf de sare
- coaja rasa de la o portocala
- ulei pentru prajit
- zahar pudra vanilat
Scoatem din timp din frigider toate ingredientele pentru ca ele sa se afle la temperatura camerei.
Asezam stafidele in rom si apa si se lasa sa se inmoaie 20 minute.Se amesteca branza de vaci cu oua si unt.
Amestecam faina cu praf de copt si coaja de portocale apoi inglobam compozitia de branza.
Adaugam si stafidele si omogenizam.
Incingem ulei intr-o tigaie din teflon.Cu o lingura inmuiata in apa calduta,se scot portii de aluat si se pun la prajit.Se prajesc gogosile pe fiecare parte pana se rumenesc.
Scoatem gogosile din ulei si se lasa sa se scurga de excesul de grasime pe prosoape de hartie.Apoi se lasa 15-20 minute la racit dupa care se tavalesc prin zahar pudra vanilat.Se pot tavali si fierbinti insa vor fi prea dulci.

Super delicioase!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *