21.04.2014

Semifreddo cu cafea

Aceasta prajitura este una foarte delicata si foarte fina.

Avem nevoie de:
- 250 gr migdale sau nuci macinate
- 4 albusuri
- 150gr zahar pudra
- 4 galbenusuri
-200gr unt
-60 gr zahar pudra
-o fiola esenta rom
-150 gr ciocolata amaruie
-lichior de tiramisu(2-3linguri)
-4 linguri cafea macinata
-3 linguri nuci maruntite 
- 150 ml frisca
Se bat albusurile si se adauga treptat zaharul , batand in continuare.Se incorporeaza nucile amestecand cu o lingura de lemn..
Se imparte in trei si se coc foi, pe dosul unei tavi tapetate cu hartie de copt.
Pentru crema se freaca untul cu zaharul si esenta de rom.Se adauga pe rand galbenusurile.
Se prepara o cafea concentrata si se strecoara.Se aseaza prima foaie pe platou si se insiropeaza cu amestecul de cafea si lichior de tiramisu.

Se acopera cu jumatate din crema si se presara  jumatate din ciocolata rasa si nuci, apoi se repeta straturile.Ultimul strat va fi cu frisca batuta.
Dupa ce s-a racit prajitura in frigider timp de 2-3 ore, se portioneaza cu ajutorul unui cutit bine ascutit.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *