20130610

Placinta mexicana de vita si cartofi


Avem nevoie de:
- 1 lingura seminte de chimion
- 300 gr sos de rosii
- 500 gr carne de vita tocata fara grasime
- 1 cub supa de vita
- 400 gr fasole rosie din conserva
- 1 kg cartofi taiati in cuburi
- 50 gr unt
- 100 gr cascaval Cheddar ras
- 50 gr chipsuri tortilla
Incingem cuptorul la 180 C.Incalzim semintele de chimion intr-o cratita si le prajim cateva secunde.Adaugam in vas sosul de rosii,apoi carnea tocata amestecand.Punem cubul de supa,fasolea cu tot cu zeama din conserva plus inca o cana de apa.
Lasam sa fiarba acoperit cu un capac timp de 40 de minute amestecand din cand in cand.Daca dupa 30 minute este inca o cantitate mare de lichid,indeparteaza capacul ca sa permiti ingrosarea amestecului.
Intre timp fierbem cartofii apoi ii scurgem ii pasam impreuna cu untul,sare si piper.Transferam carnea intr-un vas termorezistent si punem deasupra piureul de cartofi,uniformizand pentru a acoperi in intregime carnea.Amestecam branza cu chipsurile apoi le presaram deasupra placintei si o dam la cuptor pentru 10 minute.
Delicioasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...