20141122

Tarta cu capsuni


Aceasta minunata tarta a fost fan zilele trecute la noi in familie.Si fiindca a fost ataaat de delicioasa incat nu rezistai sa nu mai ceri inca o portie, am refacut-o din nou.Se prepara la rece fara coacere si este foarte rapida.Este ideala pentru musafirii care se anunta ca sosesc in 30 minute.Cu siguranta ii veti impresiona. 


Avem nevoie de:
- 100 gr nuci sau alune de padure sau migdale
- 150 gr unt topit
- 150 gr biscuiti cu unt
- 2-3 picaturi esenta migdale
- 250 gr mascarpone
- 125 gr iaurt grecesc 10% grasime
- 60 gr zahar tos apoi pudrat
- 1 fiola esenta vanilie
- 2 linguri zeama de lamaie
- 1 plic glazura rosie tort geele
- 1 lingura de zahar
Pentru inceput prajim nucile sau alunele sau migdalele intr-o tigaie le racim si cat putem dam coaja jos de pe ele.Biscuitii si nucile sau alunela sau migdalele se pun intr-o punga care se inchide ermetic.Mixul din punga se faramiteaza cu ajutorul unui facalet apoi se amesteca cu untul topit.Asezam compozitia intr-o tava de tort 26 cm realizand o margine de grosime cca 1 cm.O dam la rece.  

 Pentru crema amestecam mascarpone,iaurtul,zaharul,esenta de vanilie si zeama de lamaie.Compozitia o intindem pe blat.

Fructele le spalam le scurgem de apa sau le stergem cu servetele de bucatarie si le asezam peste crema.Glazura tort geele se amesteca cu zahar si apa,se pune la foc mic pentru 1 minut apoi se toarna pe toata suprafata fructelor.Se poate servi imediat sau se lasa la frigider pana in momentul servirii.

Aceasta este cea de-a doua tarta

Daca v-am convins,incercati-o,cu siguranta o veti mai repeta.
Un deliciuu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Onlinebutton

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...