13.11.2013

Foi de zahar ars

Este o prajitura foarte veche si foarte buna.Cand eram eu mica o facea mama mea destul de des aceasta prajitura.

Avem nevoie de:
- 4 linguri zahar
- 5 linguri apa
- 4 linguri zahar
- 1 ou
- 4 linguri ulei
- 1 varf de cutit bicarbonat
- faina cat cuprinde (aprox.325-330 gr )
- 300 gr nuca macinata
- 600 gr smantana 20%
- 100 gr zahar tos (facut pudra)
- 100 gr ciocolata amaruie
- 50-60 ml frisca lichida
Se pun intr-o cratita care merge la foc 4 linguri de zahar si se caramelizeaza pana se topeste tot zaharul apoi se adauga apa si alte 4 linguri zahar.Se fierb pana se dizolva tot zaharul.
Compozitia se raceste apoi se incorporeaza oul, uleiul si bicarbonatul de sodiu.Se amesteca apoi adaugam cate putin din faina pana obtinem o coca destul de modelatoare pentru a putea lucra usor cu ea nici prea tare nici prea moale.
Impartim coca in 3 bucati egale.Din aceasta coca se fac trei foi.
Incalzim cuptorul la 200C.Intindem foaia pe masa de lucru cat de subtire putem si o coacem pe dosul unei tavi.Coacem foaia aproximativ 4-5 minute.
Pregatim crema astfel:nuca macinata se amesteca cu zaharul pudra si apoi cu smantana.
Cu aceasta crema intindem foile si nivelam.
Ciocolata o topim impreuna cu frisca apoi intindem cat timp e calda deasupra pe prajitura.
Prajitura se lasa pana a doua zi,pentru ca foile sa se inmoaie,apoi se taie in bucati.
Este delicioasa!

2 comentarii:


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *