29.01.2018

Tort Raffaello

Avem nevoie de:
- 6 oua mari
- 150 gr zahar
- 100 gr migdale macinate
- 125 gr faina
- 2-3 picaturi esenta migdale
- 200 gr ciocolata alba
- 250 gr mascarpone
- 500 ml frisca lichida
- 45 gr lapte de cocos
- 2,3 picaturi esenta de cocos sau migdale
- 240 gr lapte de cocos
- migdale taiate grosier
- raffaello trufe pt ornat
- ciocolata alba
Separam ouale,albusul il batem cu zahar apoi galbenusul se amesteca cu esenta de migdale dupa care il turnam in compozitia de albusuri.Amestecam cu grija urmand apoi putin cate putin din faina.Punem si migdalele macinate si amestecam pana se incorporeaza bine.
Punem intr-o forma de tort de 26 cm si o dam la cuptor pentru 40-45 minute la 170 C.Dupa coacere lasam blatul sa se raceasca complet.
Topim ciocolata alba impreuna cu laptele de cocos(45gr) pe baie de aburi.
Mascarpone se bate putin cu mixerul apoi se adauga ciocolata topita si racita.Frisca se bate bine apoi se pune in compozitia de mascarpone.Se adauga si esenta de cocos iar daca nu aveti,puteti pune es.de migdale.
Taiem blatul pe trei nivele.Fiecare blat va fi uns cu lapte de cocos iar daca vreti puteti sa razuiti miezul dintr-o nuca de cocos.
Asezam primul blat pe un platou apoi lapte de cocos,nuca de cocos proaspata si crema.Deasupra tortului presaram nuca de cocos si il ornam cu migdale taiate grosier,truffe raffaello si ciocolata alba.
Este un tort suuper delicios!Merita sa fie incercat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *