11.08.2013

Disc inghetat de cafea si visine








Un tort racoros si delicios am savurat intr-o zi torida de vara,pe care vi-l recomand sa-l incercati.
 
 
Avem nevoie de
Pentru blat
- 3 oua
- 120 gr zahar
- 40 gr amidon
- 30 gr faina
- 1 lingura cacao
- 1 lingurita ness
- 1/2 lingurita praf de copt
Pentru umplutura
- 600 gr visine
- 2 galbenusuri
- 200 gr zahar
- 250 gr branza de vaci
- 4 cl visinata
- 6 foi gelatina alba
- 200 ml frisca
Pentru decorare
- 2 albusuri
- 150 gr zahar
- cca 10 visine cu codita
- cateva frunze de menta
Separam ouale.Albusurile se bat cu 3 linguri apa si cu zaharul.Galbenusurile,vanilia,amidonul,faina,praful de cacao,de cafea si de copt se amesteca.
Albusurile se inglobeaza in crema de galbenusuri amestecand usor.
Aluatul se pune intr-o forma care se imbraca cu hartie cerata.Se coace 25-30 minute la 175 C.Se lasa sa se racoreasca si se indeparteaza hartia.Blatul il taiem in doua.
Spalam visinele.scoatem samburiisi coditele si facem un piure.Galbenusurile se bat cu zahar.Se amesteca piureul de visine cu branza de vaci (alegeti o branza de vaci fina) si lichiorul.
Se dizolva gelatina si se amesteca in compozitia de visine.
Crema o dam putin la frigider,sa se ingroase.Adaugam apoi frisca batuta.
Se imbraca o forma de tort ( 24cm) in folie transparenta si se asaza inauntru jumatatea inferioara a blatului.Se toarna apoi compozitia de visine.
Albusul se bate bezea ,cu zaharul.Bezeaua se pune in sprit si se fac rozete pe o forma de tort imbracata in hartie de copt.(eu am copt rozetele pe blatul de al doilea si mi s-a cam uscat foaia de blat,asa ca va sfatuiesc sa faceti pe hartie de copt)Se coace la cuptor pana se fac aurii si sunt tari ca bezelele.
Se raceste apoi se asaza peste compozitia de visine.
Dupa cum se vede in poza,blatul a devenit mai mic decat cealalt.Asadar sa nu coaceti bezeaua pe blat cum am facut eu,desi reteta asa spunea.Tortul se da la congelator peste noapte.Inainte de servire tortul se orneaza cu visine invelite in zahar si frunze de menta.
 
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *