01.11.2012

Lichiu cu varza






De cand eram mica imi placea tare mult lichiul cu varza,iar acum de cate ori merg in ardeal mananc cu mare pofta si parca tot nu ma satur de el.Asadar m-am gandit sa incerc si eu sa fac.Rezultatul a fost exact cum ma asteptam ... o bunatateee!!!
Avem nevoie de:
- 500 gr faina 
- 1 cub drojdie
- 1 lingurita sare
- 4-5 linguri ulei de masline
- apa calduta cat cuprinde
- 1 varza mica
- piper,sare
- 2 linguri ulei
- marar tocat sau uscat
Dizolvam drojdia in 50 ml apa calduta.Intr-o cratita mai mare adaugam faina,sarea,drojdia dizolvata si uleiul.Incepem sa amestecam cu lingura de lemn adaugand cate putin di apa.Cand nu se mai poate amesteca cu lingura incepem sa framantam cu mana.Trebuie sa obtinem un aluat mai moale si nelipicios (ca si cel de paine).
 Il lasam la dospit pana devine aluatul dublu.
Intre timp taiem varza fideluta si apoi o calim in putin ulei.Adaugam sare,piper si marar tocat.
O lasam la foc mic amestecand din cand in cand pana cand vedem ca varza sa inmuiat destul de bine.Intindem aluatul pe masa de lucru (daca totusi se lipeste adaugam putin ulei) si luam cate o bucatica si intindem un patrat (foaia trebuie sa fie destul de subtire).Apoi punem cate o lingura din compozitia de varza si inchidem patratul ca si in imaginile de mai jos.

Ungem cu ou batut si dam la cuptor la 200C pana se rumeneste frumos.
 Calde sau reci sunt super grozave!
Pofta buna!

Briose cu banane si cocos

Deliciose si acest fel de briose cu banane care se servesc alaturi de o cana cu lapte fierbinte!
Avem nevoie de:
- 75 gr unt
- 250 gr aina
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat
- 1/2 lingurita scortisoara
- 50 gr fulgi de cocos
- 2 oua
- 100 gr zahar brun
- 150 gr iaurt natur
- 2 banane
Preincalzim cuptorul la 180C.Ungem formele sau punem hartie pentru briose.Topim untul si il lasam sa se raceasca.Amestecam faina cu praful de copt,bicarbonat,scortisoara si pana la 2 linguri de fulgi de cocos.
 Batem ouale,adaugam zahar,unt,iaurt si amestecam bine.
Decojim bananele si le presam cu furculita apoi le inglobam in compozitie.
 Adaugam compozitia de faian si amestecam pana se intergreaza complet.
Umplem uniform aluatul in forme,presaram cu restul de cocos si lasam la cuptor mediu pentru 25 minute.
Le lasam la racit apoi se servesc calde alaturi de o cana cu lapte!
Pofta buna!

Briose cu mac si zmeura






O alta bunatate de briose,care merge perfect langa o ceasca cu lapte dimineata la micul dejun!
 Avem nevoie de:
- 150 gr zmeura congelata
- 250 gr faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 150 gr zahar
- 125 gr unt moale
- 2 oua
- 125 ml lapte
- 150 gr crema de branza
- 50 gr mac
- 100 gr mascarpone
- 50 gr crema de branza
- 2 linguri zahar pudra
Lasam zmeura sa se dezghete si o punem sa se scurga intr-o strecuratoare.Preincalzim cuptorul la 180C.Amestecam faina cu praful de copt si sare.Punem zahar,unt,oua,lapte,crema de branza si 30 gr de mac.Le amestecam pana la omogenizare.
Adaugam apoi zmeura cu grija.
Umplem uniform aluatul in forme si lasam la cuptor mediu pentru 25 minute.Batem mascarpone impreuna cu zaharul pudra si crema de branza.Decoram apoi briosele racite cu aceasta crema presaram mac deasupra si ornam cu bucle de ciocolata sau diferite forme.
Delicioase!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *