06.03.2012

Bomboane Raffaello II






Bomboane Raffaello II, spun asa pentru ca aceste bomboane sunt facute altfel de cum sunt cele pe care le stim noi cu lapte praf.Sunt grozav de bune ambele variante.
Reteta de la Gabriela Cara

Avem nevoie de:
- 200 gr lapte condensat
- 150 gr fulgi nuca de cocos
- 1 lingura de unt topit
- alune de padure sau migdale sau nuci prajite pentru fiecare bomboana
Se amesteca laptele cu nuca de cocos si untul topit.
Daca credeti ca este prea moale, mai adaugati nuca de cocos.Se ia cate o lingurita in palma putin umeda si se formeaza bombonele in care puneti cate o aluna sau migdala sau nuca prajita.(eu am ales ultima varianta cu nuca prajita)
 Se tavalesc prin restul de nuca de cocos, le asezam in cupele acelea din hartie,dupa care le dam la rece pana se intaresc.
 In poza de mai jos, pe primul rand din stanga, se vad cele care sunt facute cu lapte condensat,iar celelalte sunt din lapte praf.
Se servesc cu maaareee pofta ca sunt taaaree buneee ambele variante.

05.03.2012

Prajitura Brath

Avem nevoie de:
- 6 oua
- 140 gr zahar
- 150 gr nuci macinate
- 2 linguri faina
- 1 pliculet praf de copt
Pentru crema:
- 250 gr unt sau margarina rama la cub
- 2 galbenusuri
- 200 gr zahar pudra
- 1 fiola esenta vanilie
- 3-4 lingurite pline ness
- 150 gr nuca prajita
Pentru glazura:
- 150 gr ciocolata amaruie
- 100 ml frisca lichida
sau
- 3 linguri cacao
- 3 linguri unt
- 3 linguri apa
- 100 gr zahar
Separam ouale;batem galbenusurile impreuna cu zaharul pudra pana se albesc.
Albusurile se bat spuma cu putina sare,dupa care se adauga,usor,cate o lingura, in crema de galbenusuri.Amestecam usor pana se omogenizeaza apoi dauagam nucile ...
.... punem si faina impreuna cu praful de copt ...
.... amestecam usor apoi o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 40-45 minute la foc mediu.Se lasa la racit.
Pentru crema se amesteca untul sau margarina (care a fost tinuta la temperatura camerei) impreuna cu zaharul pudra (pe care il punem treptat) apoi adaugam si galbenusurile.
Nessul il dizolvam intr-o canita cu putina apa fierbinte.
Inglobam nessul (nessul trebuie sa fie rece cand il omogenizam cu untul!!!) in crema de unt si esenta de vanilie.
Nucile le punem pentru 5 minute la cuptor pentru a le praji, le taiem marunt cu un cutit apoi le amestecam in crema de unt.
Crema astfel obtinuta se pune peste blatul racit si se uniformizeaza frumos.
Pentru glazura punem pune ciocolata amaruie care se topeste in frisca lichida fierbinte,se aduce la temperatura camerei si se intinde peste crema de unt.Sau putem sa punem intr-o cratita care merge la foc apa si untul pana se topesc,apoi separat se amesteca cacaua cu zaharul si se adauga in compozitia de apa+unt.Se da un clocot,dupa care se ia de pe foc, se aduce la temperatura camerei si se intinde peste crema de unt.
Pofta buna!
Sursa:aici

01.03.2012

Gratin de broccoli






Gustoasa si saraca in calorii,plina de fibre,vitamine si minerale,broccoli este una dintre legumele esentiale pentru iarna.Mie una imi place sa o mananc si asa simpla,fiarta cu doar putina sare si atat.O reteta simpla,rapida dar si foarte delicioasa!
Avem nevoie de: 
- 1 kg broccoli
- 2 linguri unt
- 200 gr salam cu sunca
- 1 portie sos Bechamel
- 2 oua
- 100 gr cascaval ras
- sare,piper macinat
Se desparte buchetelele de broccoli si se spala.Se pun la fiert in apa cu sare si se lasa sa fiarba cca 10 minute.
 Apoi se scurg,se trec printr-un jet de apa rece si se lasa din nou sa se scurga foarte foarte bine.
Se incinge cuptorul la 180 C.Se unge o forma de yena cu unt si se asaza buchetele de broccoli si felii de salam cu sunca.
Pentru prepararea sosului Bechamel o gasiti aici.Se bat ouale cu sare si piper dupa gust,apoi se introduc in sosul Bechamel batand cu telul si se toarna deasupra.
Se presara cascaval peste gratin ...
... si se coace la cuptor  pana se rumeneste frumos.
 Delicioasaa !!!! Pofta buna!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *