06.02.2012

Snickers cu ciocolata alba


Pentru blat avem nevoie de: 
- 6 albusuri 
- 6 linguri zahar
- 100 gr nuca macinata
- 2 linguri cu varf faina
- 1/2 pliculet praf de copt
- 200 gr ciocolata alba
Pentru crema avem nevoie de: 
- 6 galbenusuri
- 8 linguri zahar
- 250 gr unt
- 2 linguri apa
- 200 gr nuca taiata si prajita
Pentru glazura avem nevoie de:
- 100 gr ciocolata alba
- 50 gr frisca lichida 
- nuca taiata bucatele si prajita
Se bate spuma albusurile impreuna cu cele 6 linguri de zahar adaugate treptat.Adaugam treptat nuca macinata,faina si praful de copt.Se amesteca cu o lingura de lemn.
Compozitia se toarna intr-o tava (tava mea are 22/35) tapetata cu hartie de copt.O dam la cuptor la foc mediu pentru 20 minute.Radem ciocolata alba pe razatoarea mare.
Dupa ce s-a copt, presaram imediat peste blat ciocolata razuita si o lasam la racit.
Intre timp pregatim crema.Prajim nuca taiata marunt (sa o taiati mai marunt de cum am facut eu si sa aveti grija sa nu se arda cum am patit eu):D.
Amestecam galbenusurile cu 5 linguri de zahar (eu l-am pudrat) pana devine spuma.
Se caramelizeaza zaharul ramas(3 linguri) se stinge cu apa apoi adaugam untul.
Se fierbe crema la foc mic timp de 2 minute dupa care se adauga galbenusurile spuma amestecand continuu (aveti grija ca se arde usor,deci amestecati continuu!!!) pana isi schimba culoarea -din galben intr-un galben mai inchis.Cam asa trebuie sa arate.
Adaugam si nuca prajita si o mai lasam la foc mic amestecand continuu pana cand crema se ingroasa.
Se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca apoi se pune peste blatul imbibat cu ciocolata.
Se da prajitura la rece pentru 2 ore.Se poate servi ca atare...
.... sau se orneaza cu ciocolata alba topita amestecata cu frisca lichida,iar deasupra se presara nuca maruntita.
Pofta buna!
Sursa:Laura S.

Premiu de la DiaMar si Nely



Acest premiu l-am primit cu multa bucurie in suflet de la DiaMar si Nely carora le multumesc tare mult si totodata le cer scuze pentru intarziere.
Acest premiu a venit impachetat cu cateva intrebari si reguli pe care eu trebuie sa le respect.
1. Aminteste persoana care ti-a acordat premiul printr-un link catre blogul ei.
2. Raspunde intrebarilor care insotesc premiul
.
3. Spune ceva despre tine ce nu ai mai spus nimanui pe blog.
4. Premiaza cate bloguri crezi tu ca merita acest premiu
.
5. Asigura-te ca anunti proprietarii blogurilor ca au primit acest premiu
.
Regula numarul 1 a fost indeplinita asa ca voi trece la urmaroarea intrebare.

Regula 2.
1. Care este produsul de machiaj preferat ?
   - Nu folosesc nici un fel de produs din gama machiaj.
 2. Care a fost trend-ul preferat in anul 2011 ?
   - Nu am un trend preferat,ma imbrac cu ce ma simt bine si care cred eu ca imi sta bine. 
3. Care este desertul tau preferat ?
   - Aici la capitolul ,,deserturi'' este tare greu de raspuns.Am mai multe deserturi preferate dar cel mai mult imi place inghetata apoi prajiturile cu visine,tiramisu,ciocolata etc ...
 4. Culoarea preferata ?
  - Rozul si movul imi place foarte mult.
 5. Care este prenumele tau?
  - Camelia.
 6. Care este ultima melodie pe care ai ascultat-o ?
7. Pisici sau caini ?
  - Caini. 

Regula 3.
  Mi se cere sa spun ceva despre mine ce nu am mai spus nimanui pe blog.
  - Sunt o fire caruia ii place curatenia si nu suport mizeria. 

Regula 4.
   La randul meu si eu trebuie sa premiez cateva bloguri.
   Le daruiesc cu mare drag acest premiu:
Si nu numai lor ci tuturor celor din lista mea si celor care imi viziteaza blogul.
Un premiu special il dedic unei persoane dragi mie adica Nely caruia nu-i puteam intoarce acelasi premiu.Iti multumesc din suflet Nely si pentru ajutor.

  Va doresc o saptamana binecuvantata!

03.02.2012

Cea mai rapida prajitura





Este cea mai rapida,simpla,aspectoasa foarte buna pentru impresionat musafirii si pe deasupra si foarte delicioasa prajitura.Atunci cand esti in criza de timp si ai pofta de ceva dulce,acest desert este ideal,intr-o jumatate de ora este gata.
Avem nevoie de:
- 800 gr aluat foietaj
- 1 banana
- 10 nuci maruntite
- gem de nectarine,piersici,gutui etc....
- 1 galbenus ou (optional)
Dezghetam aluatul foietaj il intindem pe masa de lucru si il taiem in mai multe patratele.
Pe fiecare patratel se pune cate o lingurita de dulceata/gem de care doriti(eu am pus de nectarine,foarte foarte bun) cateva bucatele de nuca maruntita si o feliuta de babana.
Apoi luam din fiecare colt si il ducem spre centru infigand la mijloc cate o scobitoare.
Aici am mai facut si doua fasii de foietaj cu visine (de la congelator) presarat cu zahar pudra si putin gris pentru a absoarbe sucul care il lasa visinele.
Se pun in tava tapetata cu hartie de copt,se ung cu galbenus de ou amestecat cu putin zahar pudra si 2 linguri de lapte sau se pot lasa si asa ....
.... si se dau la cuptorul incins la foc mare pana se rumenesc frumos.
Delicioaaaaase!

02.02.2012

Aluat de pizza cu blat pufos






De mult timp caut o reteta de aluat de pizza care sa fie pufos.Iar intr-o zi friguroasa de iarna grea cu -15 grade afara mi s-a facut o pofta de pizza iar cum afara era ger si nu vroiam sa ies de la caldurica,mi-am zis sa caut putin pe net dupa  un aluat de pizza cu blat pufos.Spre bucuria mea am gasit unul foarte bun si foarte pufos.Asadar vreau sa v-o impartasesc si voua aceasta reteta.
Avem nevoie de:
- 500 gr faina 
- 1 plic drojdie uscata
- 5 linguri ulei de masline
- 1 lingurita rasa sare
- 300-350 ml apa călduță
Se pune in vasul robotului de bucatarie sau intr-un vas mai mare faina,drojdia uscata,sarea si se amesteca putin cu mana.Se lasa pentru 5 minute la loc cald apoi punem peste faina uleiul iar apa minerala se pune treptat si nu toata odata.Se mai poate adauga in functie de aluat,daca este prea uscat se mai pune apa,iar daca este prea lipicios nu mai punem deloc,eventual mai adaugam putina faina.
Aluatul trebuie sa se desprinda de vas si trebuie sa fie elastic.
Se lasa la dospit intr-un vas inalt si acoperit ....
... sa creasca la loc cald si ferit de curenti pana isi dubleaza volumul.
Se poate folosi imediat sau se pastreaza acoperit cu folie de naylon  la frigider.
Este un aluat elastic si foarte bun!

Cheese cake cu mure

Cheese cake este un desert delicios cu consistenta cremoasa care se asorteaza cu diferite topinguri sau fructe din plin.
 Avem nevoie de:
- 250 gr biscuiti petit beure
- 150 gr unt
- esenta vanilie
- 5 cutii branza philadelphia de 125gr cutia
- 3 oua
- 125 gr zahar 
- 200 gr smantana
- mure sau alte fructe proaspete sau congelate
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Biscuitii ii maruntim la robot sau prin masina de tocat.Untul il topim apoi il amestecam cu biscuitii zdrobiti si esenta de vanilie.
Intr-o forma de tort 24 cm se pune hartie de copt apoi adaugam biscuitii impreuna cu untul si presam bine toata suprafata.O introducem la frigider pentru 30 minute.
Intr-un vas mai mare amestecam branza philadelphia cu zahar,pe care il adaugam treptat.(este mai bine ca zaharul sa fie pudra)
Dupa ce aluatul este omogen se pun si ouale unul cate unul si se amesteca usor.
Peste oua adaugam si smantana iar de data aceasta se amestecam cu o lingura de lemn din nou foarte usor pana obtinem o crema foarte cremoasa.
Se pune aluatul peste biscuiti iar din loc in loc punem si mure (merge si altfel de fructe)congelate sau proaspete.
Tava se pune la cuptor si se coace la bain marie 45 minute.Eu am pus-o intr-o oala mai mare in care am pus apa.
Dupa coacere scoatem cheese cake-ul din forma si o lasam sa se racoreasca putin.
 Ornam dupa preferintele fiecaruia.Eu am ornat-o cu budinca de vanilie,mure si zmeura congelate.
Pofta buna!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *