07.09.2011

Tagliatelle cu ciuperci

Este o reteta care se prepara foarte rapid si care este si foarte foarte gustoasa.
Avem nevoie de:
- 400 gr taitei lati(tagliatelle)
- 50 gr unt
- 400 gr ciuperci
- 1 gogosar rosu
- 150 gr muschi file/costita afumata
- sare,vegeta
Fierbem taiteii (tagliatelle) conform instructiunilor de pe pachet,se scurg de apa si se pun deoparte.Intr-un vas punem untul la topit,adaugam ciupercile curatate si taiate felii subtiri. 
 Presaram putina vegeta peste ciuperci si le lasam pentru 5 minute la calit.Taiem gogosarul in felii subtiri si procedam la fel si cu  muchiul file sau costita afumata apoi le amestecam cu taiteii (tagliatelle) si ciupercile calite si le lasam la inabusit.
Se servesc atat calde cat si reci.
Sunt suuuper buuune!!!

06.09.2011

Compot de nectarine

Compotul de nectarine este delicios mai ales atunci cand este facut in casa.In zilele friguroase cand ti-e pofta de fructe le poti gasi sub forma de compot.Sunt foarte bune pentru tarte si alte prajituri.
Avem nevoie de:
- nectarine
- zahar
- apa
Se aleg nectarinele mai tari se spala se taie in jumatati se inlatura samburii si se aseaza in borcane bine spalate.Eu am pus si jumatati si sferturi.
 Punem apa in borcan nu foarte plin apoi il rasturnam intr-o oala si punem 5 linguri de zahar la un borcan.(se poate pune si mai putin daca nu doriti asa dulce max. 3 linguri/borcan)Amestecam compozitia pana se topeste tot zaharul apoi il punem peste fructe.
Borcanele le punem la fiert intr-un vas  incapator cu apa rece(apa sa fie pana la capac) iar pe fundul vasului se aseaza un prosop pentru a evita plesnirea borcanelor.Le lasam sa fiarba cca 20-25 minute din momentul fierberii.
Cand sunt gata se scot borcanele din vas,se pun cu gura in jos si se pastreaza intr-o patura pana la racire dupa care le depozitam in camara.
Se serveste rece sau incalzit,in functie de preferinte!

Chiftelute de curcan si masline

Aceste minunate si delicioase chiftelute le dedic tuturor copiilor fie ca sunt mofturosi sau nu arata bine si sunt  foarte hranitoare.Se servesc simple sau alaturi de cartofi prajiti care sunt pe placul tuturor copiilor si salata.Copiilor mei le-au placut foarte mult,asadar va invit sa le pregatiti si lor aceste chiftelute.
Avem nevoie de:
- 250 gr carne de curcan fiarta
- 1 morcov
- 2 cartofi 
- 1 telina
- 1 radacina patrunjel
- 100 gr masline verzi fara samburi
- 3 felii de paine
- 1 ceasca lapte
- 2 oua
- sare, o legatura patrunjel verde
- 100 gr pesmet
- ulei
Legumele curatate si fierte in apa cu sare le dam prin masina de tocat impreuna cu painea inmuiata in lapte si stoarsa,carnea si maslinele fara samburi.
Amestecam pasta obtinuta cu ouale si verdeata tocata marunt si potrivim de sare.
 Facem chiftelute de marimea unei nuci si le dam prin pesmet.
Le prajim in ulei incins pe ambele parti apoi le scoatem pe un servet pentru a absorba tot uleiul.
Se servesc simple sau alaturi de cartofiori prajiti si salata.
Delicioase!

02.09.2011

Gogosari murati cu pikant fix

Dupa cum bine stim noi gospodinele ca in fiecare iarna gogosarii murati nu trebuie sa lipseasca de pe mesele noastre,mai ales ca se foloseste foarte mult la decorarea salatei de beouf frumos taiate in feliute subtiri si rosii.Asadar va prezint reteta mea care este foarte foarte simpla si usoara.Este ideala pentru gospodinele incepatoare.Iar gogosarii sunt super buni, raman tari iar gustul este  dulce-acrisor. 
Avem nevoie de: 
- gogosari/ardei capia
- zahar
- otet
- pikant fix dulce-acrisor
Nu am pus gramele la ingrdiente pentru ca fiecare pune cat doreste,unii pun mai multi gogosari altii mai putin.Asadar spalam gogosarii sau ardeii capia si ii taiem in bucati mai mici.Ii asezam in borcane bine spalate.
Separat intr-o oala incapatoare punem apa la fiert exact cat cere pe spatele plicului de pikant fix adica  1,750 l apa apoi punem 300 ml otet,150 gr zahar si continutul plicului amestecand pana la dizolvare.Iar dupa prefetinta daca ii doriti mai acri se mai adauga otet si daca ii doriti mai dulci se mai adauga zahar.Se da in fiert pentru 3-4 minute.
Se adauga cu polonicul peste gogosarii din borcan.
Punem capacul si intoarcem borcanul cu gura in jos.Dupa racire se depoziteaza in camara si se pastreaza pana la iarna.
O metoda foarte simpla dar si foarte gustoasa.Iar pastrarea este foarte buna,rezista si doi ani fara ca gogosarul sa se inmoaie.

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *