04.05.2011

Friptura de miel

Dupa traditie,in familiile crestine se mananca in zilele de Pasti carne de miel. Mielul il simbolizeaza pe Mântuitorul nostru Isus Hristos, care s-a jertfit pentru pacatele lumii si a murit pe cruce ca un miel nevinovat.Fiind in ardeal de sarbatori nu am avut timp sa postez aceasta friptura delicioasa,asa ca i-a venit randul si v-o recomand cu incredere pentru ca este foarte gustoasa.
Avem nevoie de:
- o bucata carne de miel
- usturoi verde
- ceapa verde
- frunze de patrunjel verde
- condimente pentru oaie si miel
- 3 linguri de ulei 
Se spala carnea de miel se taie in bucati mai mari si se fierbe in apa cu sare in oala supresiune timp de 30 minute.Daca nu va place mirosul specific de carne de miel  schimbati apa de doua ori si cu siguranta nu se mai simte atat de puternic.Cand e putin fiarta carnea,se raceste,se condimenteaza cu condimente pentru carne de miel si se aseaza intr-o tava de yena sau tava normala.Printre bucatile de carne se pune ceapa,usturoiul taiate rondele.Stropim cu putin ulei deasupra,patrunjelul tocat marunt si mai adaugam o cana din apa care a fiert carnea.
Introducem la cuptor tava acoperita cu folie de aluminiu pentru 30 minute la foc mediu,apoi scoatem folia si o mai lasam (aprox.10 min)pana se rumeneste frumos.
Se serveste alaturi de un piure de cartofi cu salata verde. 
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *