11.09.2015

Tort cu spuma de afine si mure


Avem nevoie de:
- 50 gr unt
- 4 oua
- 2 linguri apa clocotita
- 125 gr zahar
- 1 fiola esenta rom 
- 100 gr faina
- 2 linguri cacao neagra
- 1/2 pachetel praf copt
- 200 gr ciocolata amaruie
- 200 ml frisca lichida
- aproape 1 borcan de gem afine(400 gr)
- 300 ml frisca lichida
- 50 gr afine
- 50 gr mure
Mixam ouale cu zahar si apa, apoi le punem la foc mare pentru 1 minut.Se trage de pe foc dupa care adaugam untul topit si racorit.
Adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt.
 Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.O punem la cuptor la foc mediu pentru 20 minute.
Frisca lichida o incalzim si topim ciocolata rupta bucati.Se da la rece apoi o batem pana obtinem o crema.Pentru spuma,frisca o batem apoi adaugam fructele zdrobite si trecute printr-o sita.Gelatina o amestecam cu 25 ml apa rece apoi o dizolvam pe baie de aburi.Luam 2 linguri de crema si amestecam in gelatina dupa care gelatina o introducem in crema de fructe.Crema astfel obtinuta o tinem la rece  pana vedem ca incepe sa se intareasca.
Blatul copt si racit se asaza intr-o tava si se unge cu gem de afine.Deasupra asezam crema de ciocolata.
 Se lasa putin la rece si apoi se pune spuma de afine si mure de la rece.
 Ornam cu fructe si crema de ciocolata.
 Pofta buna!

Un comentariu:


Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *