07.10.2014

Tarta cu pui,zuchinni si ciuperci


Cand vine vorba de: ce sa facem de mancare,  intotdeauna preferam sa fie ceva rapid si delicios.Iata ca la aceast fel de mancare se cuprind amandoua si rapida si delicioasa.


Avem nevoie de:
- 1 aluat foietaj
- 1 piept de pui
- 1 dovlecel 
- 4 ciuperci proaspete sau conservate
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 200 gr branza de vaci
- 1 lingurita susan
- 2 oua
- sare,piper
Pieptul de pui il punem la fiert cu apa si sare.Curatam dovlecelul (eu l-am lasat cu coaja) apoi se rade pe razatoarea mare si se stoarce.Ceapa o taiem marunt apoi o calim impreuna cu usturoiul pana se inmoaie.Se pun ciupercile taiate si dovlecelul.Le lasam pana scade toata zeama.
Cand pieptul de pui e fiert,carnea o toacam marunt.Legumele le amestecam cu pieptul de pui si branza de vaci.
Un galbenus il pastram, iar celelate se bat, dupa care se introduc in compozitia de legume.Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca.
Ungem cu ulei o forma rotunda sau patrata din ceramica intindem aluatul pe toata suprafata apoi turnam compozitia de legume.Taiem in fasii subtiri aluatul ramas si asezam grilaje deasupra tartei.Ungem fisiile de aluat cu galbenusul pe care l-am amestecat cu putin lapte.Presaram seminte de susan apoi o dam la cuptor la foc mediu pentru 35-40 minute.
Se lasa sa se racoreasca putin apoi se poate servi alaturi de salata sau muraturi de iarna.
Este o tarta absolut delicioasa.
Pofta buna!

Tarta cu mascarpone si afine


Este o tarta,sau tort cum vreti voi sa-i spuneti nemaipomenit de delicioasa incepand de la blat pana la minunatele bobite negre numite afine.Nu pot sa va spun decat ca trebuie sa o incercati,este absolut delicioasa.Aceasta tarta merge foarte bine si cu zmeura sau alte fructe.
Sursa acestei frumoase tarte e Gabriela Cara.



Pentru blatul de ciocolata
- 100 gr fursecuri cu migdale (macinate)
- 200 gr ciocolata cu lapte sau amaruie
- 100 gr unt
- 3 oua
- 100 gr zahar
- zeama stoarsa de la o portocala
Pentru crema si compozitia de afine
- 450 gr afine proaspete sau congelate
- 80 gr zahar pudra
- 150 ml smantana dulce dorna (20%)
- 250 gr mascarpone
- 50 gr zahar
- 1 fiola esenta vanilie
Pentru ornare 
- 1 1/2 plic tort gelee rosu
- 2 linguri zahar
- 250 ml suc de afine
- 200 ml frisca lichida
Ungem o tava de tort (26 cm).Topim ciocolata in unt (bain-marie).Separam ouale,galbenusurile le batem cu zahar apoi punem ciocolata topita si fursecurile zdrobite.
Albusul il batem spuma apoi il inglobam in compozitia de ciocolata.
Punem compozitia in forma pregatita cu hartie de copt si o dam la cuptor pentru 25-30 minute la foc de 180 C.
Dupa coacere se lasa la racit apoi se insiropeaza cu sucul de portocale.
Afinele le amestecam cu zahar pudra.
Smantana o batem cu mixerul impreuna  cu mascarpone si zahar.
Asezam inelul in jurul formei apoi punem crema peste blat.
 Deasupra se pun afinele.
Preparam glazura de gelatina din praf gelee rosu,zahar si suc de afine.Punem la foc mic pentru 1-2 minute apoi o asezam peste afine.Lasam tarta la rece.
Batem frisca, scoatem inelul formei si ornam tarta cu frisca.
Fiindca tot am avut capsuni in gradina, am ornat-o cu frisca si capsuni.
Super delicioasa!!!

03.10.2014

Placinta cu praz si pui


Avem nevoie de:
- 75 gr unt
- 2 fire de praz mari,curatate,spalate si taiate in bucati pe lungime
- 150 gr cuburi de pancetta
- 600 ml smantana
- 3 linguri rase cu amidon
-2 linguri cu mustar
- 30 gr patrunjel proaspat tocat
- 250 gr carne de pui fiarta taiata in bucati
100 gr morcovi fierti taiati in bucati
 - 250 gr cartofi fierti taiati in bucati
- 2 foi foietaj decongelat
sare si piper
Incalzim o lingura de unt intr-o tigaie mare,adaugam prazul,asezonam bine,acoperim si fierbem incet,timp de 8 minute pana se inmoaie prazul.Adaugam pancetta si gatim pentru inca 3 minute.
 Batem laptele cu amidonul intr-o tigaie,la foc mediu,timp de 5 minute,pentru a obtine un sos gros.Asezonam bine si adaugam o lingura de unt,mustarul si patrunjelul.
Incalzim cuptorul la 200C.Turnam sosul peste praz si amestecam totul cu carnea de pui,morcovi si cartofi.
 Intr-o tava asezam o foaie de aluat foietaj o dam la cuptor pt 10 minute dupa care scoatem de la cuptor si asezam umplutura deasupra apoi asezam o alta foaie de aluat foietaj.
O dam din nou la cuptor pentru 35-40 minute,pana cand foaia devine aurie, iar din umplutura incepe sa iasa bule.Lasam sa se raceasca 5 minute inainte se a servi.
 Pofta buna!

02.10.2014

Big Cherry Pie - Placinta cu visine


Avem nevoie de:
Blat:
- 250 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 125 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 praf de sare
- 1 ou
- 125 gr unt taiat bucatele
Umplutura:
- 2 oua mici
- 125 gr visine
- 375 gr branza de vaci de la lidl pt prajituri
- 75 gr zahar
- sucul de la 1/2 de lamaie
- 25 gr amidon
- 100 ml frisca 
Crusta:
- 65 gr faina
- 35 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 40 gr unt rece
Se framanta rapid un aluat din ingredientele pentru blat.Se infasoara in folie si se da la frigider 30 minute.Se incinge cuptorul la 200 C.Asezam aluatul intr-o forma de tort de 28 cm.Coacem blatul timp de 10 minute.Scoatem din cuptor apoi reducem temperatura cuptorului la 180 C.
Pentru umplutura separam ouale.Galbenusurile se amesteca impreuna cu branza de vaci,zahar,suc de lamaie si amidon.
 Frisca si albusurile se bat separat.In compozitia de branza se inglobeaza visinele curatate de samburi urmate de frisca si albusuri.
 Umplutura se repartizeaza uniform pe blat.Toate ingredientele pentru crusta se amesteca si se framanta,astfel incat sa ia nastere firimituri de aluat.Aceasta se repartizeaza unifor pe compozitia de branza si se da prajitura la cuptor.
 Se lasa sa se coaca 60 minute apoi se raceste dupa care se poate pudra cu zahar pudra.
Pofta buna!

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *